Vedeta care și-a transformat balconul într-o junglă urbană. Ce cultivă în 18 metri pătrați

Vedeta care și-a transformat balconul într-o junglă urbană. Ce cultivă în 18 metri pătrați

Scriitorul francez Patrick Vernuccio, cunoscut pe internet cu pseudonimul „The Frenchie Gardener” (trad. rom. – Grădinarul francez), și-a transformat propriul balcon de 18 metri pătrați într-o veritabilă junglă urbană, în care cultivă legume și fructe organice sezoniere.

Grădina luxuriantă de pe balcon

După ce a sădit prima sămânță la vârsta de 36 de ani, Patrick Vernuccio a făcut o adevărată pasiune pentru grădinăritul urban, acum militând pentru reintroducerea naturii în viața și în orașele noastre și pentru refacerea acestei conexiuni esențiale cu alimentele, anotimpurile și ecosistemele.

În cartea sa abia ieșită de la tipar, „ROȘII & BUSUIOC la etajul 5: Totul pentru o grădină de legume reușită pe balcon”, autorul francez oferă un adevărat manual pentru cei care doresc să îi urmeze exemplul. Făcând referire la producătorii de legume parizieni din secolul al XIX-lea,
Patrick Vernuccio îi îndeamnă pe cititorii săi să practice cu încredere agricultura urbană, să producă mari cantități de legume de calitate pe o suprafață redusă, evitând poluarea și crearea de deșeuri toxice.

Scriitorul francez își susține cauza – reîntoarcerea la natură – atât pe profilul său de Instagram (unde oferă sfaturi utile pentru grădinarii urbani), cât și prin intermediul articolelor pe care le scrie pentru diverse reviste de grădinărit și prin cursurile online de grădinărit pe care le ține.

Cartea sa, „ROȘII & BUSUIOC la etajul 5: Totul pentru o grădină de legume reușită pe balcon” poate fi un adevărat manual pentru toți cei care își doresc să își amenajeze o grădină de legume pe balcon sau pe terasă.

„Un raport al ONU arată că până în 2050, 68% din populația globului va locui în zona urbană. Nu e nevoie să fii laureat al Premiului Nobel pentru a anticipa că, cu cât zonele urbane se extind, cu atât zonele rurale se restrâng. Dacă ecuația e simplă, nu la fel stau lucrurile și cu soluția acesteia: mai mulți locuitori, o cerere crescută de hrană, dar mai puțin spațiu cultivabil…

În fața acestei constatări, este nevoie să ne regândim orașele, obiceiurile și modul în care consumăm: pe scurt, organizarea generală a vieții noastre citadine. Din fericire, se pun în aplicare numeroase soluții inovatoare, iar agricultura urbană reprezintă o veritabilă oportunitate și o alternativă minunată”, a declarat Patrick Vernuccio.

Ce legume și fructe cultivă Patrick Vernuccio în 18 metri pătrați

Potrivit autorului francez, toate fructele și legumele, atât de sănătoase și de hrănitoare, pot fi cultivate cu succes pe balcon: spanac, varză kale, nap, varză chinezească, broccoli, conopidă sau măcriș, respectiv roșii, castraveți, dovlecei, căpșuni și ridichi.

„În această eră a faimosului metavers, este mai important ca niciodată să deschidem ochii asupra acestei frumoase Planete, să o apreciem, să o protejăm și înțelegem. Crearea propriei grădini de legume este un demers cetățenesc pentru natură, pentru cei apropiați și pentru generațiile viitoare. În loc să numim aceste generații X, Y sau Z, sper din toată inima că viitoarea generație se va numi ‘Re-generație'”, a mai spus vedeta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *