Veste majoră! Ce ipoteză se ia în considerare în cazul de dopaj al Simonei Halep. Agenția de Integritate din Tenis a făcut anunțul oficial

Veste majoră! Ce ipoteză se ia în considerare în cazul de dopaj al Simonei Halep. Agenția de Integritate din Tenis a făcut anunțul oficial

Veste majoră! Simona Halep scapă de o grijă mare în ceea ce privește scandalul de dopaj în care este implicată. Oficialii Agenției de Integritate în Tenis au făcut anunțul. Iată ce s-a decis în cele din urmă.

Veste majoră! Ce ipoteză se ia în considerare în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep primește una dintre puținele vești bune din ultima perioadă. După anunțul oficial al testului pozitiv de la US Open, sportiva în vârstă de 31 de ani a promis că va face tot posibilul penntru a-și demonstra nevinovăția.

Halep și avocații ei se pregătesct temeinic pentru procesul care va avea loc în curând la tribunalul Sport Resolutions de la Londra. Una dintre probele care îi vor fi admise în cadrul procesului și pe care sportiva română se poate baza este cea care preusupune contaminarea cu substanțe interzise prin mâncare.

Deși rară, această posibilitate va fi luată în calcul în cazul Simonei Halep, au anunțat reprezentanții Agenției de Integritate în Tenis.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a fost anunțul făcut de Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Pentru Simona Halep urmează cel mai greu meci al carierei. Ea va trebui să demonstreze că nu se face vinovată de ingerarea substanței Roxadustat, cea la care a ieșit pozitivă la US Open 2022.

Sportiva din Constanța a fost sfătuită de avocați să mergă personal la Londra să își susțină cauza. Apărătorii Simonei consideră că prezența sa în jața judecătorilor ar cântări mai mult în cazul unei decizii favorabile.

Potrivit Playsport, printre oamenii care o vor susține pe Halep se numără și foștii săi colaboratori Teo Cercel și Darren Cahill. Chiar dacă relațiile lor profesionale s-au încheiat, cei doi antrenori sunt de partea sportivei.

Mesaj plin de speranță al Simonei Halep

Dacă va fi găsită vinovată, Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani. În cazul unei decizii nefavorabile a judecătorilor tribunalului Sports Resolutinos, ea va putea contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Totuși, fostul lider WTA nu își pierde speranța. Recent, Halep a revenit pe rețelele de socializare cu un mesaj plin de optimism. Sportiva a postat pe Instagram, la secțiunea stories, un selfie în care apare cu zâmbetul pe buze. Imaginea este însoțită de mesajul: „Pacea începe cu un zâmbet – Maica Tereza”.

5.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.