Veste majoră pentru Simona Halep! Ce o așteaptă, după ce a fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu Roxadustat

Ultimele detalii în cazul de dopaj în care este implicată sportiva
Veste majoră pentru Simona Halep! Ce o așteaptă, după ce a fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu Roxadustat

Simona Halep primește o  veste extrem de importantă în contextul procesului de dopaj. După ce a fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu Roxadustat, sportiva are șanse mari să scape de suspendare și să revină pe teren mai repede, fără a mai suporta alte consecințe.

Ce o așteaptă pe Simona Halep, în cazul de dopaj. Ultimele informații

Pentru a-și demonstra nevinovăția în cazul de dopaj și a scăpa de suspendare, Simona Halep trebuie să aducă dovezi clare că nu se face vinovată de ingerarea cu bună știință sau din neglijență a substanței interzise.

Potrivit regulamentului ANAD, dacă reușește să demonstreze acest lucru, perioada de suspendare va eliminată. Conform avocaților români și francezi angajați de sportiva din Constanța să o reprezinte în cadrul procesului care va avea loc la Sports Resolutions, Halep ar fi fost „sabotată neintenționat”.

În firul poveștii ar fi apărut deja o persoană care a recunoscut că manipulat accidental produse contaminate cu Roxadustat.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu „Evrenzo” (a cărui substanță activă este roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susţin avocații Simonei Halep, care vin cu probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante / Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS), scrie ProSport.

Precizări importante în cazul de dopaj

Acest martor este cheia scăpării jucătoarei de acuzațiile de dopaj. În această situație, Halep are drum drept către o anulare a suspendării.

„Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroare sau intoxicația nevoluntară sunt cauza exoneratoare de răspundere, atunci putem spune că certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune.

În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Ce urmează acum pentru sportivă

Potrivit avocatului, declarația persoanei care ar fi determinat ingerarea involuntară a substanței interzise de către Simona Halep nu poate fi o probă concludentă decât în baza unei expertize care să constate clar că martorul a influențat contaminarea sportivei.

„Fie a apărut în acest moment fiindcă este prielnic pentru anchetă și bineînțeles cu raportare la ceea ce v-am spus mai sus apare ca o cauză de exonerarea de răspundere fie realmente această persoană și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și atunci ales cumva să iasă și să spună adevărul.

În tot cazul proba despre care vorbim este probată cu declarația acelui martor sau acelei persoane, dar în același timp s-ar putea face și probabil că s-ar fi dispus expertiză cu privire la cat de mult poate și a influențat rezultatul Simonei Halep scest medicament interzis”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
5.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul trist al momentului! Este vorba despre Florin Piersic, s-a întâmplat chiar în ziua de...
„Rămâne suspendată pentru dopaj”! Veste șoc pentru Simona Halep
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 7 Mai 2024: Peștii ar trebui să le acorde mai multă atenție celor din...
Sfatul zilei 7 Mai 2024. Săgetătorii ar trebui să învețe să nu mai fie așa...
Top 5 zodii de bărbați care nu știu ce vor de la viață
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *