Victorie uriașă pentru Simona Halep. TAS i-a redus suspendarea de 4 ani

Victorie uriașă pentru Simona Halep. TAS i-a redus suspendarea de 4 ani

Simona Halep a primit, marți, 5 martie 2024, verdictul Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS), ca urmare a contestării deciziei de suspendare de patru ani pentru dopaj, dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Astfel, sportiva a primit doar nouă luni de suspendare.

Suspendarea Simonei Halep, redusă la 9 luni de TAS! Sportiva poate reveni pe teren

În urma deciziei TAS, Simona Halep poate reveni imediat pe terenul de tenis, primul turneu la care ar putea juca (cel puțin teoretic) fiind Miami Open, de categorie WTA 1000, din perioada 19-31 martie. Pentru a putea să participe, sportiva are nevoie de un wild card, deoarece Halep a dispărut din clasamentul WTA după atâtea luni de absență.

Potrivit deciziei de azi, suspendarea Simonei Halep a expirat la data de 6 iulie 2023, moment de la care aceasta ar fi putut reveni teoretic în circuitul WTA. Mai trebuie precizat că românca nu a mai jucat tenis de aproape un an și jumătate, ea fiind suspendată provizoriu în data de 21 octombrie 2022.

Anunțul că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022. Cazul ei l-a judecat Sport Resolutions, tribunal independent din Londra ce gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Vezi si Ce va face Simona Halep după retragerea din tenis. Surpriză totală pentru fanii sportivei, ce meserie și-a ales: „O nouă provocare”

Ce acuzaţii i s-au adus

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2). Ulterior, aceasta și-a epuizat singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, fiind audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.

Curtea elvețiană a explicat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea „să fie redusă”.

La data de 29 august 2022, Simona Halep a jucat ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, constănţeanca a fost învinsă de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

Citeste si Cum arăta Simona Halep în adolescență. Puțini își mai amintesc aceste imagini cu ea, galerie foto de colecție

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *