Virgil Ianțu a crescut cu desenele animate Mickey Mouse, în varianta alb-negru. Cum au făcut rost părinții lui de primul televizor color: ”Avea mama niște pile” EXCLUSIV

Vedeta TVR 2 a fost fascinat de celebrul personaj de desene animate: ”Eu am crescut cu Mickey Mouse”
Virgil Ianțu a crescut cu desenele animate Mickey Mouse, în varianta alb-negru. Cum au făcut rost părinții lui de primul televizor color: ”Avea mama niște pile” EXCLUSIV

Singurul prezentator din România care lucrează de ani buni cu copiii este fără îndoială Virgil Ianțu. Vedeta TVR nu doar că se amuză teribil dialogând cu cei mici la show-ul „Copiii spun…”, dar învață lucruri noi de la aceștia, lucruri la care el nici nu visa atunci când era de vârsta lor. Virgil Ianțu a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, cum arăta copilăria lui și care erau desenele animate la care avea acces pe vremea când avea doar câțiva ani.

Virgil Ianțu, amintiri din copilărie

Pe Virgil Ianțu l-am întâlnit la lansarea unei platforme de streaming care difuzează producțiile Disney, așa că nu am putut să nu-l întrebăm cum arătau desenele animate pe vremea lui, mai ales că Virgil Ianțu se numără printre acele vedete TV care au copilărit în perioada comunistă.

„Eu am crescut cu Mickey Mouse. L-am văzut și alb-negru chiar. Atât cât aveam parte în cele cam 10 minute pe săptămână, la o rubrică de-ale Vioricăi Bucur, în albumul duminical. Cam atât vedeam. Eu eram un pic mai norocos că vedeam sârbii, fiind la Timișoara, mai prindeam pe acolo. Dar cu Mickey Mouse am început și mi se pare incredibil cum a crescut, ce transformare fantastică a suportat acest personaj de la creatorul lui și după atâția ani să vedem ce se întâmplă cu Disney. Mi se pare absolut fantastic”, a povestit amuzat Virgil Ianțu pentru EGO.ro.

Chiar dacă au trecut aproape 40 de ani, prezentatorul emisiunii „Câștigă România!”, de la TVR2 , își aduce aminte cu exactitate momentul în care a descoperit că celebrul Mickey Mouse poartă pantaloni de culoare roșie.

„Colorat l-am văzut prin 1984, când am primit primul televizor color. Așa cu „pile”. Avea mama niște „pile” și am obținut un televizor color. Mi s-a părut că s-a schimbat toată lumea în ochii mei. Atunci am început să văd desene animate color”.

„Eram înnebunit cu Star Wars”

Tatăl unei fiice adolescente, Ianțu ne-a mărturisit că nu și-a retrăit copilăria alături de ea, căci Jasmina nu a fost atrasă prea mult de desenele animate, ci de mică avea pasiune pentru diverse seriale pentru copii.

„Fiica mea a trecut și ea prin perioada asta cu prințesele din desenele animate, dar nu era cu Elsa sau cu cine mai este acum. Cred că Mica Sirenă, pe acolo cred că a prins perioada respectivă. Dar ea era mai mult dimineața pe alte seriale înainte să plece la grădiniță. Țin minte că ne uitam la „Cartea Junglei” când îi făceam aerosoli, ca să stea cuminte. Albă ca zăpada, spre exemplu, acel clasic Albă ca zăpada, când aud și muzica acestui film, cu care am crescut, devin nostalgic, mă ia emoția, mi se umzesc ochii. Nu doar la mine am văzut asta”, ne-a mai declarat prezentatorul TV.

Virgil Ianțu, alături de fiica sa
Virgil Ianțu, alături de fiica sa

„Am fost la un moment dat la Hollywood”

Virgil Ianțu ne-a mărturisit că nu se diferențiază prea mult de tânăra generație atunci când vine vorba de pasiunea pentru celebra serie „Războiul stelelor”.

„Eram înnebunit cu Star Wars. Am fost la un moment dat la Hollywood și, nu mai știu în ce context, am ajuns într-o vizită și am văzut unul dintre roboțeii din serial. Eram înnebunit după Star Wars și chiar am zis că o să iau de la capăt seria de filme ca să văd cât oi trăi încât să le prind pe toate, că sunt foarte multe. Faptul că acum poți să accesezi, să vezi toate serialele vechi, dar și mai noi, legate de Star Wars, mă fascinează foarte tare. Chiar astăzi am intrat pe platforma Disney și am văzut cât de bogată este și cât de prietenoasă e, așa ca accesibilitate. O să-mi fac timp și în general îmi fac timp pentru mine, pentru sufletul meu și pentru mintea mea, pentru că altfel nu pot să funcționez”, a mai povestit Virgil Ianțu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *