Visarion Alexa, prins din nou pe picior greșit. Situație neașteptată exact când s-a prezentat la poliție

Ce s-a aflat imediat ce Visarion Alexa s-a prezentat la poliție pentru controlul judiciar
Visarion Alexa, prins din nou pe picior greșit. Situație neașteptată exact când s-a prezentat la poliție

Visarion Alexa, o nouă ilegalitate. Din fericire pentru el, oamenii legii nu au descoperit această problemă. Totul s-a întâmplat în ziua în care s-a prezentat la poliție pentru controlul judiciar.

Visarion Alexa, prins din nou pe picior greșit

Visarion Alexa s-a prezentat zilele trecute la poliție deoarece se află sub control judiciar. El trebuie să meargă în fața oamenilor conform programului sau dacă este chemat. Ei bine, preotul a coborât din mașină și nu a vrut să dea nicio declarație. La fel a procedat și la plecare. Ceea ce s-a descoperit ulterior demonstrează că preotul Visarion Alexa a fost la un pas să fie din nou prins pe picior greșit.

Potrivit spynews.ro, autoturismul cu care Visarion Alexa s-a prezentat la poliție nu avea poliță de asigurare valabilă. Dacă ar fi fost prins, amenda pentru faptul că mașina nu avea asigurare ar fi fost între 1000 și 2000 de lei.

Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriașă la spovedanie. Preotul a recunoscut fapta

Visarion Alexa se află într-un scandal de proporții, după ce o femeie a depus plângere împotriva lui. Aceasta îl acuză că a agresat-o sexual în timp ce se afla la spovedanie. În fața procurorilor, Visarion Alexa a recunoscut fapta. Ulterior au apărut în mediul online mai multe femei care-l acuză de același lucru, însă ele nu au depus plângere.

Patriarhia a anunțat vineri primele măsuri luate în cazul preotului Visarion Alexa:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situați”

Vasile Bănescu a anunțat că Patriarhia va lua toate măsurile necesare în această situație. Se așteaptă decizia finală a judecătorilor, ulterior se va decide și dacă Visarion Alexa va mai avea voie să slujească sau nu.

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar. Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.5 30 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *