Vreau să divorțez, dar îmi este frică. Oare voi reuși să găsesc pe cineva mai bun pentru mine?

Deși am fost fericiți împreună vreme de mulți ani, am ajuns la un moment în căsnicia noastră în care sunt furioasă aproape tot timpul. Ceea ce face el acum este inacceptabil.
Vreau să divorțez, dar îmi este frică. Oare voi reuși să găsesc pe cineva mai bun pentru mine?

Oricât de traumatizantă ar fi o căsnicie, divorțul este mult mai greu de depășit, cel puțin asta mi-au spus toți cunoscuții mei care au experimentat asta. Cu toate acestea, vreau să divorțez, dar îmi este frică. Mă gândesc că nu voi reuși să găsesc pe altcineva mai bun.

Am decis că atunci când nu va mai merge, nu voi sta într-o căsnicie care mă face să sufăr, așa cum am văzut-o pe mama mea. Ea a rămas lângă tata pentru că nu avut încotro. Dar eu am. Eu nu sunt depedentă de nimeni, prin urmare nu văd de ce aș sta într-o căsnicie în care am început să simt furie aproape tot timpul.

Am fost fericiți la început

Știu că divorțul poate fi mai traumatizant decât căsnicia în sine, dar îmi asum asta. Însă dacă e ceva ce mă reține, este teama că nu voi mai reuși să găsesc pe cineva mai bun pentru mine.

Când m-am căsătorit cu Alberto nu credeam că va fi așa. A venit în România pentru mine, ceea ce m-a făcut să cred că mă iubește cu adevărat.

Ne-am luat o casă, imediat după ce ne-am căsătorit. El este puțin mai în vârstă decât mine, dar asta nu ne-a împiedicat să fim fericiți. Și am fost. Ani buni, eu eram centrul universului lui. Ar fi adus și luna de pe cer, dacă i-o ceream. Dar tocmai pentru că știam că este atât de atent și de grijuliu față de mine, am încercat să-i răspund la fel. Am încercat să nu-i cer nimic, să nu profit de sentimentele și de bunătatea lui. Numai că încet, încet, această tendiță a mea de a fi serviabilă a fost înțeleasă greșit.

După ce am deschis firma noastră, deși totul părea să meargă strună, au început să apară primele discuții. I se părea că stau prea mult cu contabilul și aveam deseori discuții pe tema asta.  Oricât i-am explicat că, având studii economice, era partea de care mă puteam ocupa cel mai bine și preferam să am cel puțin parțial controlul.

Vreau să divorțez, dar îmi este frică

Apoi au început să apară partenere de afaceri ce erau tot mai prezente în viața noastră. Atât de prezente, încât a început să meargă cu ele la masă, apoi în weekend-uri. Nu știu cum se face că toate erau foarte tinere, cu dimensiuni de manechine. Când i-am spus că vreau și eu să merg cu ei, s-a înfuriat și mi-a dat mai mult de lucru și sarcini suplimentare. Efectiv, pleacă cu ele de sub nasul meu și are pretenția ca eu să accept.

Pe de altă parte, când nu avem discuții pe această temă, este cel mai bun soț. Totuși, nu mă încântă faptul că e bun cu mine, dacă mă înșală. Nu e suficient să fie bun. Am nevoie să îmi fie alături. Am pornit ca un cuplu, aș vrea să mergem la fel în continuare. Desigur că nu recunoaște niciodată că ar avea ceva cu vreuna dintre acele domnișoare, cărora le spune partenere e afaceri. Cu toate acestea, banii din contul lui se topesc, de câte ori vin domnișoarele să mai „încheie un contract”.

Acum sunt decisă. Vreau să divorțez, dar îmi este frică puțin. Nu cred că voi mai găsi pe cineva suficient de bun pentru mine. Totuși, sunt dispusă să îmi asum acest risc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *