Vremea în Grecia. Prognoză și temperaturi, în luna iulie, pe săptămâni

Vremea în Grecia. Prognoză și temperaturi, în luna iulie, pe săptămâni

Grecia este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor pe timpul verii și în 2023. Cele mai iubite locuri în acest an rămân plajele continentale din Riviera Olimpului sau Halkidiki sau renumita insulă Thassos, aflată la mică distanță față de România. Dar pentru a te bucura de mare, trebuie să știi cum este vremea în luna iulie pe litoralul elen.

Cum este vremea în Grecia în luna iulie

Țara noastră este una dintre cele mai importante piete pentru turismul elen, iar turiștii români aleg Grecia pentru vacanțe datorită plajelor și peisajelor naturale impresionante, istoriei și culturii bogate, gastronomiei și prețurilor accesibile. În fiecare an, țara atrage peste 30 de milioane de turisti din toată Europa.

Pentru a avea un sejur reușit în Grecia din toate punctele de vedere este nevoie să știi și cum este vremea în iulie, luna preferată de majoritatea oamenilor pentru concedii. În iulie te poți aștepta ocazional la ploi, în timp ce temperaturile medii sunt cuprinse între 25°C si 32°C.

În prima săptămână a lunii iulie, Grecia s-a confruntat cu primul val de căldură din această vară, cînd au predominat temperaturi de până la 38 de grade Celsius. În următoarele trei săptămâni, termometrele vor indica temperaturi ceva mai scăzute,

Prognoza meteo pe săptămâni

Săptămâna 10 – 16 iulie 2023 în Grecia

În această perioadă, temperatura exterioară va fi de maximum de 28°C și de minimum 25°C și vor fi puține precipitații. Astfel, vă veți bucura de plajă și soare. Marea va fi, în general, destul de calmă, cu o viteză a vântului ce va ajunge până la 14 km/h.

Săptămâna 17 – 23  iulie 2023 în Grecia

Temperatura exterioară va fi de maximum 31°C și de minimum 27°C. Vor fi puține precipitații în această perioadă. Marea va fi, în general, destul de calmă, cu o viteză a vântului ce va ajunge până la 20 km/h, în timp ce temperatura apei va fi în jur de 25 de grade.

Săptămâna 24 – 31  iulie 2023 în Grecia

Ultima săptămână a lunii iulie aduce vreme la fel de bună, cu foarte puține precipitații. Temperatura exterioară va fi de maximum 30°C și de minimum 25°C. Marea va fi, în general, destul de calmă, cu o viteză a vântului ce va ajunge până la 18 km/h.

Aproximativ 1,4 milioane de cetăţeni români și-au petrecut vacanța în Grecia în vara anului 2022, un număr la fel de mare fiind preconizat și pentru această vară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *