10 alimente care alungă stresul și anxietatea. Vei avea mereu energie dacă le consumi

Stresul și anxietatea au devenit tulburări extrem de comune din cauza vitezei în care trăim. Din fericire, există metode de a ameliora aceste stări, înainte de a ajunge să solicităm ajutorul specialiștilor.
10 alimente care alungă stresul și anxietatea. Vei avea mereu energie dacă le consumi

Anxietatea, acea teamă intensă și excesivă care a devenit parte din viața noastră, este cauzată de o serie de factori de stres. Atunci când ajunge la un nivel periculos este nevoie de ajutorul specialiștilor. Dar până să ajungem acolo putem încera metode mai simple și la îndemână de a scăpa de anxietate. Din fericire, există metode care să ajute la stâpânirea acestei frici, mâncarea fiind una dintre ele. Specialiștii vorbesc despre 10 alimente care alungă stesul și anxietatea.

Potrivit unui studiu realizat de Psychiatric Research Journal, cel mai bun tip de hrană pentru a ajuta la ameliorareastării de anxietate socială sunt alimentele fermentate.

Alimentele fermentate sunt alimente care sunt produse prin creșterea microbiană controlată – o creștere a numărului de celule – și conversia componentelor alimentare prin acțiune enzimatică – transformarea amidonului în zaharuri simple. Alimentele fermentate oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv niveluri echilibrate de zahăr din sânge, piele sănătoasă și o creștere a dispoziției.

Alimentele fermentate și exercițiile fizice, benefice în anxietate

Pentru cercetare, un eșantion de adulți tineri a completat un raport cu informații despre consumul de alimente fermentate, despre trăsături de personalitate legate de nevroză (gradul în care o persoană experimentează lumea ca fiind supărătoare, amenințătoare și nesigură) și anxietatea socială.

A existat, de asemenea, un model de interacțiune care a controlat datele demografice, consumul general de alimente sănătoase și frecvența exercițiilor fizice.

Studiul a arătat că frecvența exercițiilor fizice, nevroza și consumul de alimente fermentate au prezis în mod semnificativ și independent anxietatea socială.

Rezultatele ulterioare au arătat, de asemenea, că și consumul de alimente fermentate la cei cu nevroză, a ajutat în prezicerea anxietății sociale. Mai exact, pentru cei cu nevroză, un aport mai mare de alimente fermentate a fost asociat cu mai puține simptome de anxietate socială.

Alimentele fermentate care conțin probiotice pot avea un efect protector împotriva simptomelor de anxietate socială pentru cei cu risc genetic. În special pentru cei car au și anxietate, arată rezultatele studiului.

10 alimente care alungă stresul și anxietatea

Consumul de alimente fermentate care conțin probiotice poate servi ca o intervenție cu risc scăzut pentru reducerea anxietății sociale. Cel puțin asta reiese din studiu, deși sunt necesare cercetări suplimentare, scrie eatthis.com.

Nutrients Journal spune că alimentele și băuturile cu fermentație ridicată care conțin probiotice naturale sau aditive includ:

  1. iaurt,
  2. chefir,
  3. murături,
  4. varză murată,
  5. kombucha,
  6. tempeh,
  7. miso,
  8. kimchi
  9. pâine cu maia
  10. măsline

Exercițiile fizice sunt o altă metodă de încercat dacă vrei mai mult decât alimente fermentate în rutina ta zilnică.

8.7 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.