3 plante care alungă energia negativă din dormitorul tău. Aduc bunăstare și armonie

Aceste plante te ajută să dormi mai bine

Scris de: Daoud Andra

21 Nov. 2022

3 plante care alungă energia negativă din dormitorul tău. Aduc bunăstare și armonie

Atunci când vine vorba despre organizarea dormitorului, mulți oameni țin cont de anumite principii și reguli de decor. Pe lângă anumite obiecte și piese de mobilier, în camera în care dormi ar trebui să se regăsească și unele plante care alungă energia negativă. Acestea te ajută să dormi mai bine și să te bucuri de armonie în propriul cămin.

Plante care alungă energia negativă din dormitor

Plantele de apartament nu au doar rolul de a înfrumuseța o încăpere și de a purifica aerul. Despre unele dintre ele se spune că emană anumite energii benefice, care aduc bunăstare, armonie și noroc în casă. În funcție de ce simbolizează, anumite plante se vor așeza la intrarea în casă, altele în birou, iar altele în dormitor.

La alegerea plantelor pe care le pui în dormitor trebuie să ții cont de mai multe criterii. În primul rând, nu trebuie să fie plante ale căror flori emană un miros puternic sau substanțe toxice. În al doilea rând, este bine să optezi pentru plante cu o energie bună, care să aducă armonie și liniște în dormitor. Specialiștii Feng Shui au identificat câteva astfel de plante care alungă energia negativă din cameră și te ajută să te odihnești mai bine.

Planta de jad

Aceasta se numără printre preferatele celor care sunt adepții principiilor Feng Shui. Se crede că această plantă este responsabilă cu reglarea stresului și înbunătățirea stării de spirit. Dacă o așezi la intrarea în dormitor, te scapă de energiile negative și alungă vibrațiile rele din casă. Poți opta pentru ghivece mici, pe care să le pui în mai multe locuri din casă.

plante care alunga energia negativa din dormitorul tau
Planta de jad sau crassula

Ipomea

Dacă ai probleme cu somnul, un ghiveci cu Ipomea te poate ajuta. Pune această plantă cu flori albastre în dormitor și nu vei mai avea insomnii sau probleme cu odihna. Se spune că această plantă aduce liniște și pace și că alungă stresul. Ar trebui să fie așezată cât mai aproape de pat, pentru a te bucura de energia ei pozitivă.

Citește și: 7 plante care atrag abundența în viața ta. Trebuie să le ai în casă, pentru noroc și prosperitate, conform specialiștilor Feng Shui

Aloe Vera

Această plantă cu nenumărate beneficii este ideală și pentru a scăpa de energiile negative din dormitor. Pune un ghiveci cu Aloe Vera pe pervaz și te vei bucura de o senzație de liniște și pace. Această plantă poate fi pusă și în hol, sufragerie sau în birou, pentru a profita din plin de beneficiile ei în toată casa.

Plante care aduc ghinion

La polul opus, sunt câteva plante pe care ar trebui să le eviți, pentru că se spune că aduc ghinion. Te poți bucura de ele afară, pe terasă sau în curte, însă este de preferat să nu le ai în casă, potrivit acelorași principii Feng Shui.

Unele dintre ele sunt asociate cu moartea, altele pur și simplu nu sunt de bun augur într-o locuință. Printre cele de evitat se numără: agave, cactus, hortensii, bumbac, plante cățărătoare, garoafe, cale și leandru.

9.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.