3 plante care atrag albinele în grădina ta. Sunt flori magnetice pentru polenizatori

Aceste plante atrag albinele ca un magnet!
3 plante care atrag albinele în grădina ta. Sunt flori magnetice pentru polenizatori

A venit primăvara! Anotimpul în care plantele înfloresc și albinele ies să își culeagă hrana, polenul. Procesul de polenizare este la fel de vechi ca istoria omenirii și este indispensabil pentru dezvoltarea vieții pe pământ, deoarece face parte din ciclul de reproducere al plantelor și este necesar pentru hrănirea stupului. Populația de albine scade din cauza pesticidelor, printre alți factori. Dar plantele cu flori sunt cele mai bune arme pentru a ajuta aceste viețuitoare.

Ele sunt plantele care atrag albinele

Nu este nimic mai frumos decât să te plimbi prin oraș primăvara și să vezi străzile pline de flori.

Parcurile, balcoanele și grădinile înflorite ne liniștesc sufletele și ne relaxează. Locuiești la curte?

Ei bine, dacă da, atunci te poți considera extrem de norocos. Satisfacția de a-ți vedea grădina crescând este de neegalat.

Un alt mare avantaj este faptul că primăvara albinele vin să-ți viziteze plantele, să colecteze apă și polen pentru a-și hrăni stupul în această perioadă.

Vrei să îți faci grădina atractivă pentru aceste viețuitoare? Află care sunt florile potrivite!

Lavanda

3 plante care atrag albinele in gradina ta
Lavanda

Printre plantele cu flori care nu sunt doar frumoase, ci și ușor de îngrijit și care oferă sprijin în ciclul de polenizare, se numără lavanda, una dintre cele mai rezistente plante din întreaga lume.

Este originară din Peninsula Iberică și din Marocul de astăzi, are un miros dulce și proprietăți astringente, antiinflamatoare și antiseptice.

Este, de asemenea, populară pentru că se adaptează foarte ușor la mediul înconjurător. Albinele o iubesc pentru aroma sa puternică și pentru culoarea frumoasă de mov.

Gălbenelele

3 plante care atrag albinele in gradina ta 1
Galbenele

Aceste flori colorate, numite și Calendula officinalis, în nuanțe de galben și portocaliu, reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru albine și alți polenizatori.

Culoarea strălucitoare și atractivă a florilor de gălbenele și forma lor deschisă și plată le fac ușor accesibile pentru albine. Gălbenelele pot fi cultivate oriunde în țara noastră, fără să apară probleme de climă sau de sol.

În plus, florile lor au proprietăți calmante, iar dacă sunt culese din aprilie până în iunie au mai multă valoare medicinală, în aceste luni fiind momentul perfect pentru a face infuzii sau siropuri.

Citește și Ce să nu plantezi niciodată lângă usturoi. Riști să strici toată recolta!

Floarea-soarelui

3 plante care atrag albinele in gradina ta 2
Floarea-soarelui

Florile mari și strălucitoare ale acestei plante populare atrag multe albine și alți polenizatori.

Floarea-soarelui este o plantă care poate crește în multe tipuri de sol și condiții climatice, ceea ce o face o alegere ideală pentru fermierii și grădinarii care doresc să ofere o sursă de hrană pentru albine în diferite medii.

În plus, semințele acestei plante conțin circa 55% ulei comestibil și cu întrebuințare industrială, spre exemplu, la fabricarea săpunului.

Citește și 7 plante care înfloresc în luna aprilie. Îți vor transforma grădina într-un loc plin de culoare!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *