3 tratamente naturale și rapide pentru unghii lungi și sănătoase. Sunt ideale în ritualul de îngrijire

Iată cele mai simple metode prin care poți avea unghii mai sănătoase.
3 tratamente naturale și rapide pentru unghii lungi și sănătoase. Sunt ideale în ritualul de îngrijire

Unghiile frumoase, lungi și puternice sunt un vis pentru majoritatea femeilor. Astfel crește și plăcerea de a purta cele mai frumoase culori și lacuri de unghii sau modele de manichiură cât mai interesante. Acestea arată foarte bine pe unghiile îngrijite, însă ce este de făcut când nu unghiile tale nu arată atât de bine?

3 tratamente naturale și rapide pentru unghii lungi și sănătoase

Când trebuie să îți tai unghiile des pentru că se rup, așteptarea ca unghiile să crească mai repede frumos și sănătos poate fi cu adevărat chinuitoare. Fie că este vorba despre unghii fragile sau cele fără strălucire, care cresc prea încet, aceste probleme sunt similare pentru majoritatea femeilor.

Dacă și tu ai de-a face cu astfel de neplăceri, ai ajuns la locul potrivit. Iată câteva remedii naturiste pentru unghii mai sănătoase.

tratamente naturale și rapide pentru unghii lungi și sănătoase
Unghii lungi și sănătoase

1. Încearcă un supliment cu keratină

Keratina nu este doar un tratament pentru păr, este principala proteină care stă la baza unghiilor rezistente. De aceea, este recomandat să încerci o cură cu suplimente de keratină. Acestea ar putea ajuta la creșterea rezistenței unghiilor, în același mod în care funcționează asupra părului. Keratina poate fi aplicată și local, sub formă de ulei pentru a te aduce cu un pas mai aproape de unghii lungi și sănătoase.

Pe lângă consumul proteinelor ca supliment cu keratină, ar trebui să incluzi în dieta ta și alte alimente bogate în proteine. Nu numai că este important să consumi o cantitate potrivită de proteine pentru sănătatea ta generală. O alimentație bogată în proteine și vitamine poate spori și creșterea unghiilor.

2. Suc de lămâie

Lămâile sunt bogate în vitamina C, care este excelentă pentru creșterea sănătoasă a unghiilor și a părului. Astfel că lămâia ajută la creșterea lungimii și rezistenței unghiilor. O altă utilitate importantă a lămâilor o constituie îndepărtarea petelor de pe unghii. Lămâile sunt încărcate cu proprietăți de albire, de aceea pot fi folosite pentru a avea unghii strălucitoare, fără pete.

Include lămâile în rutina ta de îngrijire cât mai curând. Ia o lămâie de dimensiuni medii, tai-o pe jumătate, apoi freacă unghiile de pe degete și unghiile de la picioare timp de aproximativ 5. Apoi clătește cu apă caldă. Poți face acest lucru în fiecare zi sau de trei ori pe săptămână. De asemenea, alt ingredient care oferă rezultate excelente în combinație cu lămâia este uleiul de măsline. Înainte de utilizare se încălzește pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Apoi se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și se înmoaie degetele în amestec timp de 10 minute.

3. Uleiul de cocos

Bogat în vitamina E și antioxidanți, uleiul de cocos, face unghiile mai rezistente. Uleiul de nucă de cocos este de asemenea, foarte permeabil, ceea ce face ca textura acestuia să fie ușor de absorbit. Fiind un agent antioxidant, uleiul de cocos previne si infectiile fungice si bacteriene.

Încălzește puțin ulei de nucă de cocos extravirgin într-un castron și masează-l în unghii și degete. Masează zonele cu mișcări circulare. Acest lucru va ajuta la circulația sângelui, ceea ce va promova creșterea unghiilor. Poți repeta acest ritual în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Citește și cele 2 ingrediente din bucătărie, ieftine și eficiente pentru unghii puternice și sănătoase. Sunt de mare ajutor

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.