5 greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine. Cum le poți câștiga, de fapt, încrederea

A fi părinte este una dintre cele mai mari provocări pentru un adult. Dar a fi părinte de adolescent este mai greu decât orice închipuire.
5 greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine. Cum le poți câștiga, de fapt, încrederea

Atunci când devii părinte îți schimbi prioritățile. Cel mic devine prioritar, iar părinții încearcă să îl crească în cel mai bun mod posibil. Însă când copilul ajunge la adolescență, tot ce ai aplicat cu el până la acea vârstă nu se mai potrivește. Mulți părinți fac greșeli la această fază. Sunt importante cinci greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine.

Greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine. Cum îi poți apropia, de fapt, pe tine

În realitate, atunci când ești părinte de adolescent, și tu, ca părinte, trebuie să evoluezi odată cu el. Ceea ce a funcționat cu un copil nu mai este valabil acum. Adolescentul este tot un copil, dar într-un corp de adult, cu care el încă face eforturi să se obișnuiască.

Toate aceste procese îl fac pe adolescent să fie mai emoțional, astfel că se va simți neînțeles, singur împotriva tuturor, iar fiecare mic dezamăgire pe care o va trăi, va fi transformată într-o adevărată dramă. Toate acestea sunt trăsături specifice adolescenților.

Chiar dacă nu toți au astfel de manifestări, cei mai mulți trec prin ele. Iar pentru un părinte, asta este adevărata provocare. Dacă în perioada copilăriei relația nu a fost cea mai bună și nu a reușit să câștige încrederea celui mic, acum este și mai dificil.

Relația cu părinții, foarte importantă

Orice părinte caută să ofere mereu ce-i mai bun pentru copilul lui. Dar, dacă nu știe să înțeleagă acest moment, cel mai probabil, relația dintre părinți și copii se va înrăutăți. Va deveni mult prea complicată pentru a o mai înțelege.

Această situație îl poate determina pe copilul adolescent să manifeste un comportament rebel, insolent și chiar sfidător. Dar până ajunge acolo, cu siguranță există reacții diferite, care ar trebui să-i dea de gândit unui părinte. Trebuie să ne amintim că etapa adolescenței este cea în care apar diverse schimbări fizice, mentale, emoționale și sociale. Acestea toate îi fac să simtă foarte multă incertitudine, notează viviendoencasa.mx.

Deși nu este o justificare a atitudinilor, trebuie înțeles că trecerea prin această etapă implică o schimbare la ei, deci această etapă trebuie recunoscută și acceptată, astfel încât să fie evitate toate comportamentele negative.

Cinci greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții de adolescenți. Acestea sunt cele care ridică o barieră de netrecut între părinți și copii.

Ai pretenția să gândească exact ca tine

Un tânăr în etapa de adolescență va căuta libertatea, independența, așa că este important să-i lași să exploreze și să descopere, să se descopere pe ei, să devină conștienți de ceea ce își doresc sau nu în viața lor.

 Îi negi emoțiile

În adolescență, copiii au nevoie să simtă validarea emoțiilor lor, așa că cel mai bine este să le înțelegi și să le fii alături pentru a le regla în cel mai bun mod posibil.

Crezi că îi ești indispensabil

În această etapă specifică trebuie amintit că adolescenții au nevoie de prezența părinților lor doar ca model, pentru că e important să aibă un model sigur și stabil în viață. Nu e necesar să îi sufocăm cu controlul.

Nu îi respecți intimitatea

Este important de știut că, deși este bine să te știe alături, ei au nevoie și de spațiul lor pentru a crește liber.

Nu îți respecți promisiunile făcute

Încrederea dintre părinți și copil este ideală, așa că trebuie reținut că este necesar să se îndeplinească tot ceea ce s-a promis.

Iată că aceste cinci greșeli care îi pot îndepărta pe adolescenții tăi de tine pot fi evitate foarte ușor, cu puțin efort din partea părinților.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *