5 greșeli care pot strica mașina de spălat rufe. Riști să o pui în pericol, obiectele pe care trebuie să le eviți

Evită aceste greșeli și mașina ta de spălat rufe va funcționa ani de zile fără reparații!
5 greșeli care pot strica mașina de spălat rufe. Riști să o pui în pericol, obiectele pe care trebuie să le eviți

Mașina de spălat rufe este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice. Ea ne ajută să ne spălăm hainele simplu și rapid, aproape fără niciun pic de efort. Cu toate acestea, punerea în funcțiune a mașinii de spălat nu este atât de ușoară pe cât pare. Iată câteva greșeli pe care tindem să le facem atunci când ne curățăm hainele. Ele ne pot strica aparatul și chiar rufele, așa că este mai bine să le evităm!

Aceste 5 erori îți strică maşina de spălat

1. Umpli cuva mașinii cu prea multe haine

Potrivit specialiștilor din domeniu, cuva mașinii de spălat nu ar trebui umplută cu haine. Ea trebuie să se miște liber în interiorul aparatului, altfel pot apărea defecțiuni.

Mai exact, tamburul aparatului s-ar putea desprinde facând cuva să lovească în toate direcțiile în spațiul de spălare. Totodată, experții susțin că o mașină de spălat suprasolicitată nu curăță bine rufele, lăsând reziduuri în țesături.

2. Nu sortezi rufele înainte de spălare

Pentru cele mai bune rezultate de spălare, se recomandă separarea hainelor albe de cele colorate.

De asemenea, se recomandă și sorarea rufelor în funcție de temperatura de spălare specificată pe etichetă.

3. Folosești prea mult înălbitor

Înălbitorul este un produs de curățare foarte agresiv care nu trebuie folosit în exces pe haine.

Potrivit specialiștilor, acesta ar trebui utilizat doar atunci când se dorește dezinfectarea țesăturilor sau când trebuie eliminată o anumită pată.

Te-ar mai putea interesa și Ce se întâmplă dacă pui prea multe haine în mașina de spălat. Detaliul pe care e esențial să-l știi!

4. Speli încălțămintea la mașină

Obișnuiești să-ți speli încălțămintea la mașina de spălat? Ei bine, dacă da, află că acest obicei ar putea să-ți strice atât adidașii preferați, cât și aparatul electrocasnic.

Da, ai auzit bine! Unele obiecte nu ar trebui curăţate sub nicio formă în maşina de spălat. Printre acestea se numără țesăturile inflamabile, hainele pe care se află păr de animale sau articolele vestimentare cu atașamente metalice.

5. Nu cureți niciodată mașina de spălat

Spălare după spălare, murdăria se acumulează în mașina de spălat și poate cauza probleme în scurgerea apei sau în distribuirea corectă a detergentului.

Astfel, specialiștii recomandă curățarea aparatului din când în când, mai exact spălarea filtrelor de scurgere, cauciucurilor și sertarelor pentru detergent.

Te-ar mai putea interesa și Cum să îți cureți mașina de spălat ca să nu mai rămână pete pe haine. Cele mai simple și eficiente trucuri!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *