5 greșeli pe care le faci când te speli pe cap. Pașii peste care nu trebuie să treci niciodată, sunt esențiali pentru un păr frumos și sănătos

Iată cum să-ți speli părul corect!
5 greșeli pe care le faci când te speli pe cap. Pașii peste care nu trebuie să treci niciodată, sunt esențiali pentru un păr frumos și sănătos

La prima vedere, spălatul părului pare o operațiune banală: îți uzi coama, te șamponezi, te speli și te clătești. Cu toate acestea, este posibil să faci unele greşeli de care nici măcar să nu fii conştientă. Specialiștii atrag atenția că poți avea probleme cu podoaba capilară dacă treci peste acești pași. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos!

Ce să nu faci atunci când îți speli părul

Spălatul părului pare o sarcină destul de simplă și chiar este, dar majoritatea dintre noi facem greșeli fără să ne dăm seama. Iată câteva sfaturi care să te ajute să te ferești de obiceiurile proaste.

1. Nu masezi scalpul

Spălatul podoabei capilare nu înseamnă doar a pune șampon în păr și a-l lăsa să curgă. Nu uita să masezi scalpul. Acest pas este extrem de important și nu trebuie să sari peste el sub nicio formă. Astfel, vei preveni căderea firelor de păr. În plus, rădăcina se va curăța foarte bine.

2. Folosești prea mult șampon

Uneori este posibil să ai tendința de a crede că, dacă vei pune mai mult șampon, vei reuși să îți cureți podoaba capilară mai bine. În realitate, însă, lucrurile stau diferit. Potrivit specialiștilor, îți poți spăla scalpul doar cu apă.

3. Utilizezi apă prea rece sau prea fierbinte

Nu folosi apă nici prea rece, dar nici prea fierbinte. Indicată este apa călduță. Ea deschide porii și ajută șamponul să acționeze în profunzime. Astfel, părul tău va arăta perfect.

Citește și Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței. Trucuri prin care să îți scoți trăsăturile frumoase în evidență!

4. Nu te clătești bine

O altă greşeală pe care o comit multe persoane este aceea că nu se clătesc bine pe păr. Din cauza acestei erori, pot apărea iritații la nivelul scalpului. În plus, în momentul în care se va usca, părul va arăta gras și neîngrijit.

5. Nu utilizezi produsele potrivite

Părul tău este ondulat, creț sau drept? Citește etichetele produselor pentru păr și află ce beneficii are fiecare dintre ele. Caută produse care se potrivesc cu adevărat vieții tale de zi cu zi și nu-ți fie teamă să experimentezi. Doar așa îl vei găsi pe cel potrivit pentru tine.

Citește și Cum să îți faci părul creț. Pașii de urmat pentru o coafură spectaculoasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *