Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței. Trucuri prin care să îți scoți trăsăturile frumoase în evidență

Așa trebuie să procedezi.
Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței. Trucuri prin care să îți scoți trăsăturile frumoase în evidență

Fiecare femeie are o configurație facială unică, și în funcție de forma acesteia, anumite coafuri se potrivesc mai bine decât altele. Există variante pentru fața ovală, fața alungită, fața în formă de inimă și multe altele, iar posibilitățile de coafare sunt aproape infinite. Așa că iată cum să te coafezi corect în funcție de forma fetei tale.

Ce tip de față ai

Indiferent de tendințe, este crucial să alegi o coafură care se potrivește conturului tău facial și care te face să te simți bine atunci când te privești în oglindă. Nu toate fețele sunt asemănătoare, iar coafura potrivită pentru o față ovală nu va funcționa la fel de bine pentru o față alungită, deoarece fiecare tip necesită abordări diferite.

Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței
Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței

Tocmai de aceea înainte de a te decide asupra unei coafuri, este esențial să identifici forma feței tale. Pentru a realiza acest lucru, apleacă-te asupra oglinzii și folosește un obiect lung disponibil în casă, cum ar fi un creion sau o riglă, pentru a măsura proporțiile diferitelor zone ale feței tale. De asemenea, poți utiliza o bandă de cusut pentru a evalua proporționalitatea trăsăturilor tale faciale.

Citește și: 4 coafuri pentru părul ondulat care vor face furori. Sunt ușor de realizat și vor atrage toate privirile

Cum te coafezi în funcție de forma feței

Fața ovală

Femeile cu fața ovală sunt privilegiate, deoarece aproape orice coafură li se potrivește perfect. Trăsăturile faciale ale acestui tip sunt echilibrate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-și ascundă vreodată chipul sub păr.

Șuvițele le oferă volum și le pun în valoare pomeții, conturând fața și dând impresia unei forme rotunde. De asemenea, tunsorile în stil bob pot umple spațiile unde fața pare mai subțire, conferind un echilibru care evidențiază frumusețea naturală.

Fața alungită

Coafurile lungi și drepte trebuie evitate cu acest tip de formă facială, în schimb, ar trebui să optați pentru coafuri care adaugă volum părului. În caz contrar, riscați să accentuați aspectul alungit al feței.

Straturile, părul creț sau coafurile cu bucle oferă soluții ideale, contribuind la crearea unei armonii perfecte între forma feței și coafură. Așadar, experimentați cu încredere!

Fața rotundă

Pentru femeile cu fețe rotunde, tunsorile bob sunt ideale, deoarece straturile lungi le conferă impresia de alungire. Trebuie să evitați volumul excesiv în partea laterală, deoarece acesta adaugă lățime, ceea ce nu este de dorit.

Un bob lung până la nivelul umerilor sau, dacă doriți să mențineți o lungime mai scurtă, o coafură până la bărbie, sunt opțiuni excelente. Dacă observați că bărbia dvs. are o formă rotundă pronunțată, ar trebui să evitați franjurile și tunsorile bob, deoarece nu se vor potrivi atât de bine.

Pentru a echilibra aspectul rotund al feței, alegeți linii drepte în coafură și puteți chiar evidenția aceste linii cu șuvițe mai deschise la culoare decât nuanța naturală a părului.

Vezi și: 5 coafuri rapide pentru serviciu. Cum să-ți faci părul ca să arăți divin la locul de muncă

Alte tipuri de coafuri în funcție de forma feței

Fața în formă de inima

Coafură half-up bob este o alegere excelentă pentru femeile cu fața în formă de inimă, caracterizată de o bărbie mai pronunțată. Cea mai bună variantă este să adoptați o cărare pe mijloc, deoarece aceasta ajută la acoperirea lățimii tâmplelor și a pomeților. De asemenea, ea oferă o simetrie atrăgătoare, contribuind la echilibrarea trăsăturilor.

Te poate interesa și: Coafuri simple pentru părul gras. Cum să îți aranjezi părul ca să ascunzi aspectul uleios. Vei arăta perfect

Fața pătrată

Tunsorile cu straturi și o ramă în jurul feței vor adăuga o notă de blândețe chipului tău. Pentru a diminua o frunte prea lată, optează pentru franjuri. Alegeți franjurile sfărâmicioase sau rotunjite, deoarece acestea vor fi mai avantajoase în comparație cu franjurile groase și drepte. Creează valuri lejere și fluide în partea inferioară a părului pentru a camufla rigiditatea trăsăturilor tale faciale.

Fața de tip diamant

Dacă ai o față în formă de diamant, poți folosi coafură pentru a estompa liniile prea unghiulare ale feței tale. Straturile sunt cruciale în acest sens, deoarece contribuie la sublinierea frumuseții pomeților tăi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *