5 lucruri pe care bărbații vor să le audă de la femei, dar nu recunosc. Cuvintele care îi cuceresc

Chiar dacă pare greu de crezut, și bărbații au nevoie, uneori, de complimentele noastre. Iată câteva lucruri pe care i le poți spune, pentru a câștiga mai multă armonie în relația voastră.
5 lucruri pe care bărbații vor să le audă de la femei, dar nu recunosc. Cuvintele care îi cuceresc

Femeile au fost, de-a lungul vremii, subiect de discuții și sursă de inspirație pentru scriitori. Ce vor femeile a rămas încă o întrebare fără răspuns, dar  continuă să fie dezbătută. Despre bărbați, însă, mult mai puțin se discută și se cercetează pentru a găsi răspunsul la întrebarea „ce vor bărbații”. Nu știe încă nimeni cu adevărat ce vor bărbații, dar am aflat 5 lucruri pe care vor să le audă de la femei, pentru a se simți validați și împliniți.

Chiar dacă ei nu spun asta, specialiștii au constatat că acestea sunt complimentele pe care vor să le audă. Mai mult, ei spun că bărbații răspund cel puțin la fel de bine la complimente și la laude, ca și femeile.

5 lucruri pe care bărbații vor să le audă de la femei

1. Complimente care să-i crească încrederea în el

Sunt acele lucruri pe care i le spui ca să-i arăți că ai încredere în el și că îl susții. Aceste complimente pot să-i topească inima. Sunt dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să i le spui. Îl vor face să se simtă important în viața ta, observat și apreciat. Poți începe prin „cred în tine”, „îmi place cât ești de motivat și ambițions”, „știu că vei reuși, întotdeauna reușești” sau „ești uimitor” etc.

2. Complimentează-i aspectul fizic

Chiar dacă nu la același nivel ca femeile, bărbații pot fi și ei puțin sensibili când vine vorba despre aspectul lor fizic. Uneori, cu câteva kilograme în plus, pot să devină ușor nesiguri, cu toate că bărații nu sunt atât de frecvent expuși la fenomenul numit body shaming precum femeile.

Poți găsi un compliment, indiferent de kilogramele lui. Fie că e vorba despre brațe, ochi sau pieptul lui puternic, ei se simt bine dacă primesc aprecieri. Poți să-i spui de exemplu „arăți atât de bine” sau „arăți foarte masculin” sau „îți stă foarte bine costumul, cravata – indiferent ce”, „mă simt în siguranță când mă strângi la pieptul tău”.

3. Apreciază-i eforturile

Toți depunem eforturi într-o relație și uneori chiar ne încântă să vedem că eforturile noastre sunt apreciate. Arată-i că apreciezi ce face pentru tine, spune-o cu voce tare, mulțumește-i. Se va simți iubit și apreciat. Nu contează ce a făcut, dacă e vorba de schimbat o priză sau spălat vase, e important să știe că efortul lui a fost apreciat. Asta îl va încuraja să o mai facă.

Poți să-i spui „ești foarte bun cu mine” sau „îți mulțumesc că ai spălat vasele” sau „aveam mare nevoie de ajutorul tău, nu mă mai descurcam cu toată treaba fără tine”. Poți să-i mai spui „ești foarte priceput la orice” sau „am observat că ai reparat robinetul. Mulțumesc”. Sunt 5 lucruri pe care bărbații vor să le audă de la femei.

4. Arată-i că îl respecți

Bărbații percep repsectul ca pe o dovadă de iubire. Dacă se simt respectați, tendința este să răspundă cu iubire. Poți să-i spui de exemplu „ești un om bun” sau „sunt atât de mândră de tine”. Poți să-l încurajezi, de asemenea, spunându-i „îmi place cât de grijuliu ești cu familia noastră. Apreciez asta foarte mut la tine”.

5. Arată-i că ai încredere în el.

Aceste complimente care dovedesc că ai încredere în el și în capacitatea lui de a conduce familia le va răspunde nevoii lor de a se simți lideri. Ei au această nevoie, indiferent că e o condiție socială sau biologică. Este ceva natural pentru un bărbat să-și dorească să fie capul familiei sale. Spune-i, de câte ori ai ocazia , „am încredere în tine”, „te susțin”, „sunt de partea ta”, „te voi urma, indiferent unde ai vrea să mergem”, „întotdeauna știi ce faci” sau „iei cele mai bune decizii”, arată tikaboo.ro.

Iată, așadar, 5 lucruri pe care bărbații vor să le audă de la femei, chiar dacă nu recunosc asta. Partenerul tău va răspunde la aceste complimente mai bine decât crezi, pentru că nu știi câtă nevoie are de ele!

Și, dacă te întrebi de ce ar trebui să gâdili orgoliul masculin, ei bine, specialiștii spun că nu e neapărat nevoie de complimente, dar te vor ajuta să trăiești cu partenerul tău în pace și armonie. Toți ne bucurăm când suntem apreciați, indiferent că suntem bărbați sau femei.

O relație împlinită se bazează pe o comunicare eficientă și sinceră între parteneri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *