5 obiceiuri zilnice despre care nu știai că agravează celulita. Cum să scapi de aspectul de coajă de portocală

Află din ce cauze apare celulita!
5 obiceiuri zilnice despre care nu știai că agravează celulita. Cum să scapi de aspectul de coajă de portocală

Celulita este unul dintre lucrurile de care noi, femeile, ne temem cel mai mult. Una dintre modalitățile de a o combate este de a face exerciții fizice regulate, de a bea multă apă și de a avea o dietă sănătoasă. Dar știai că există multe obiceiuri din viața de zi cu zi care agravează celulita? Află care sunt și elimină-le din viața ta!

Evită aceste obiceiuri și uită de celulită

  • Nu dormi suficient

Atunci când nu te odihnești suficient, pe lângă faptul că te simți obosită și nu ești performantă, organismul nu mai produce melanină și generează dereglări hormonale care contribuie la acumularea de grăsime și la apariția celulitei.

  • Atitudine negativă

Potrivit mai multor studii, a avea o atitudine negativă crește nivelul de cortizol, ceea ce provoacă inflamații corporale, libido scăzut, apetit crescut și celulită din cauza insuficienței sistemului circulator. Așadar, menține-ți moralul ridicat!

  • Antibiotice

Utilizarea excesivă a acestor tipuri de medicamente pentru tratarea anumitor afecțiuni face ca greutatea să crească.

  • Alimentele ”ușoare”

Produsele cu conținut scăzut de grăsimi, atât de la modă în zilele noastre, ascund o cantitate mare de zahăr, unul dintre aliații numărul unu ai celulitei.

  • Stil de viață sedentar

După cum probabil că știi deja, o viață fără exerciții fizice și sport, combinată cu o alimentație bogată în grăsimi, favorizează apariția celulitei pe corp.

Cum să scapi de celulită

  • Alimentație

– Celulita afectează 98% dintre femei, însă o alimentație echilibrată reduce șansele apariției acesteia și ajută la întărirea pielii.

– Evită băuturile carbogazoase, mâncarea de tip fast-food și produsele făinoase, deoarece acestea favorizează retenția de lichide și excesul de greutate.

În schimb, optează pentru o alimentație sănătoasă, cu multe alimente bogate în vitamine și colagen.

– Redu consumul de sare.

  • Apă și exerciții fizice

– Bea multă apă. Aceasta ajută la drenarea organismului și îmbunătățește funcția celulară. Consumul de apă recomandat este de doi litri pe zi, ceea ce poate fi dificil de realizat pentru unele persoane.

O modalitate bună de a atinge acest obiectiv este să bei un pahar de apă la fiecare oră, adăugând suc de lămâie sau de portocale pentru aromă și pentru a o face mai plăcută la gust.

– Fă exerciții fizice. Nu este necesar să mergi la sala de sport pentru a scăpa de celulită. Tot ce trebuie să faci este să te plimbi, ceea ce este la îndemâna oricui. De asemenea, mai poți renunța la lift. Urcarea pe scări este o opțiune excelentă.

  • Automasajul

– Masarea zonelor în care apare cel mai frecvent celulita favorizează circulația și drenajul limfatic. La duș poți folosi o mănușă de masaj cu păr de cal pentru a masa pielea și a îndepărta celulele moarte. Este o idee bună, de asemenea, să închei baia cu un strop de apă rece pe picioare.

– Evită hainele strâmte. Acestea îngreunează circulația sângelui, favorizând apariția celulitei.

Citește și Cum reușește Ioana Năstase să își mențină silueta suplă, la 48 de ani. Obiceiul de la care nu se abate: “Este regulă. Nu am celulită deloc”!

  • Odihnă și relaxare

– Odihnește-te bine. Dormi timp de opt ore pe noapte. Acest lucru întărește sănătatea în general și sănătatea pielii în special. O odihnă insuficientă crește acumularea de grăsime în organism, favorizând apariția pielii cu coajă de portocală.

– Evită stresul. În ziua de astăzi, pare imposibil să te relaxezi și să-ți contrlezi emoțiile negative. Din păcate, însă, starea noastră proastă favorizează apariția depozitelor de grăsime.

Citește și Cum scapi rapid de celulită. Trucurile lui Cori Grămescu pentru un corp de invidiat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *