5 plante de interior care înfloresc pe tot parcursul anului. Sunt ușor de întreținut, trebuie să le ai în casă

Au o frumusețe rară.
5 plante de interior care înfloresc pe tot parcursul anului. Sunt ușor de întreținut, trebuie să le ai în casă

Dacă ești pasionat de plantele de interior și adori să îți decorezi casa, ar trebui să iei în considerare cinci specii care îți oferă flori pe tot parcursul anului, astfel încât locuința ta să strălucească mereu, indiferent de locul în care le amplasezi. În plus, aceste plante sunt ușor de întreținut, așa că poți să le cumperi chiar dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a te ocupa de ele.

Pentru ce plante poți să optezi

Plantele de apartament pot fi sensibile la temperaturi extreme, cum ar fi condițiile deosebit de calde sau reci. Însă, diversitatea în lumea plantelor de interior este destul de crescută, așa că există numeroase specii ușor de întreținut, perfecte pentru cei care nu au neapărat o viață prea relaxată.

Aceste plante necesită mai puțină atenție și sunt ideale pentru începători sau pentru cei cu un stil de viață aglomerat. În continuare, vom explora câteva dintre aceste plante care nu necesită prea multă grijă și aduc un plus de frumusețe în interiorul casei tale.

Citește și: 3 plante de interior care sunt ideale pentru orice locuință. Au nevoie de puțină lumină și îngrijire

Ce plante înfloresc pe tot parcursul anului

Begonia

Această plantă de interior frumoasă oferă flori pe tot parcursul anului, însă, inflorește mai puțin în perioada toamnei și iernii. Deși poate fi amplasată și pe terase sau în grădini, se recomandă să fie adusă în interior în sezonul rece.

Cactus de Crăciun

Cactusul de Crăciun este una dintre plantele de interior cu un aspect spectaculos, dar îi poate intimida pe mulți din cauza aparenței sale fragile. Cu toate acestea, îngrijirea sa este destul de simplă, cu câteva cerințe specifice.

5 plante de interior care înfloresc pe tot parcursul anului
Cactus de Crăciun

Trebuie să fii atent la nivelul de umiditate, deoarece este destul de sensibil la excesul de apă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor. În ceea ce privește lumina, el are nevoie de lumina abundentă, dar nu de expunere directă la soare, ceea ce îl face potrivit pentru a fi crescut în interior.

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont că acest cactus poate înflori pe tot parcursul anului, dar se bucură de cea mai spectaculoasă înflorire în timpul iernii.

Vezi și: Plante de interior care absorb căldura. Sunt ideale pentru orice locuință, ajută la reîmprospătarea aerului

Alte plante care înfloresc tot anul

Crinul păcii

Îngrijirea sa este la fel de simplă, necesitând doar un mediu ușor umed și lumină abundentă, dar nu directă. De asemenea, este important să-i tăiați florile atunci când încep să se usuce sau să devină galbene, deoarece acest lucru va promova dezvoltarea continuă a plantei tale.

Guzmania

Această plantă este cu adevărat perfectă pentru a-ți decora interiorul casei datorită florii sale cu nuanțe frumoase de portocaliu și galben, care conferă un aspect tropical și vesel.

Cea mai bună parte este că, odată ce înflorește, floarea poate rămâne în formă timp de până la șase luni, iar atunci când aceasta se ofilește, rămân mugurii la bază care vor înflori din nou. Amintește-ți că în timpul iernii, udarea trebuie să fie mai rară, o dată pe săptămână, și trebuie să o ții departe de lumina directă a soarelui.

Te poate interesa și: Trei plante de interior care rezistă chiar dacă le neglijezi. Sunt ideale în orice locuință

Violeta africană

Cu siguranță este una dintre cele mai cunoscute și apreciate plante de interior datorită florilor sale frumoase și frunzelor moi și catifelate. Cea mai bună parte este că violeta africană înflorește pe tot parcursul anului, cu condiția să fie udată cu moderație și să primească suficientă lumină solară constantă.

Totuși, este important de reținut că violeta africană nu tolerează temperaturile sub 10°C, așa că este recomandat să o păstrezi în interior în timpul sezonului rece.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *