5 secrete pentru a reduce factura la energie electrice. Par banale, dar aceste lucruri te vor ajuta să economisești enorm

5 secrete pentru a reduce factura la energie electrice. Par banale, dar aceste lucruri te vor ajuta să economisești enorm

5 secrete pentru a reduce factura la energie electrice. Deși în ultima vreme suntem tot mai atenți la consumul de energie electrică pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când vedem factura la final de lună, se poate întâmpla ca și în aceste condiții să avem un consum mai mare decât ne-am fi așteptat. De ce? Din cauza așa-zisului consum „fantomă”. Iată ce trebuie să știi despre el și cum poți face să îl reduci cât mai mult.

5 secrete pentru a reduce factura la energie electrice

Consumul fantomă reprezintă între 7 și 11% din consumul mediu de electricitate al unei gospodării. O locuință obișnuită consumă în medie 283 kWh/ lună, ceea ce înseamnă că va avea un consum mediu de 9,4 kWh/ zi.

Principalele elemente care contribuie la câți kW cobsumă o casă pe zi sunt: televizorul, frigiderul, mașina de spălat, corpurile de iluminat, calculatorul, cuprtorul cu microunde etc.

Trucuri pe care să le aplici pentru o factură mai mică la energia electrică

Folosește becuri LED

Becurile normale consumă mai mult curent, de aceea cel mai bine este să le schimbi cu cele cu LED. Poate fi o investiție mare, dar pe termen lung banii vor fi recuperați, deoarece acestea consumă mai puțină energie, luminează mai bine și au o durată de viață mai mare. În plus, aceste lămpi nu conțin metale grele sau mercur, fiind o ușurare atât pentru buzunarul tău cât și pentru planetă.

Scoate din priză

Deși la prima vedere pare inutilă, simpla acțiune de a scoate lucrurile din priză atunci când nu sunt folosite este foarte benefică. Oricât de nesemnificativă ar părea, acea luminiță roșie pe care o vezi pe televizor sau pe un alt dispozitiv adaugă costuri suplimentare la factura de electricitate. În plus, aceste scurgeri de energie pot face ca o casă cu un tarif casnic care beneficiază de subvenție să depășească acest prag și să treacă la tariful real din contract.

Așa-numiții „vampiri energetici” sunt toate acele aparate care continuă să consume energie chiar și atunci când nu sunt în funcțiune, deoarece unele dintre ele păstrează „puterea de așteptare”.

Cum poți reduce consumul de energie electrică. Sfaturi utile

Vopsește camerele în culori deschise

Poate părea absurd, dar vopsirea interiorului casei în culori deschise, cum ar fi albul, bejul sau galbenul deschis, te ajută să profiți la maximum de lumina naturală, astfel încât să nu stai cu luminile aprinse dis-de-dimineață.

Electrocasnicele

Atunci când cumperi aparate electrice, ține cont de consumul de energie al acestora. Poți verifica acest lucru pe etichetă. Litera inscripționată indică faptul că acel dispozitiv consumă mai multă sau mai puțină energie. Cele din categoriile A+, A++ sau A+++ sunt cele mai economice și pot reduce fatura cu până la 25%. Dacă au litera B sau C, acestea vor consuma mai multă energie electrică.

Perdele

Îți recomandăm să cumperi perdele cu două straturi. Cel subțire și transparent te va ajuta să profiți de lumina naturală, în timp ce cel gros va avea un rol de protecție în timpul iernii, evitând încălzirea excesivă, ceea ce va duce și la un consum mai mic de electricitate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9.4 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *