5 trucuri ca să te înveselești atunci când ești supărată. Tehnici și metode simple de mare ajutor

Cum să îți păstrezi buna dispoziție mai mult timp
5 trucuri ca să te înveselești atunci când ești supărată. Tehnici și metode simple de mare ajutor

Starea noastră de spirit se poate schimba de la o oră la alta sau într-un interval chiar mai scurt. Așa că, nu ne trebuie mult să cădem în butoiul cu melacolie, fără a avea neapărat un motiv anume. Specialiștii au găsit însă și soluții pentru astfel de stări. Iată mai jos,  5 trucuri ca să te înveselești rapid atunci când ești supărată. 

5 trucuri ca să te înveselești rapid atunci când ești supărată

Pentru că starea noastră de spirit depinde de o multitudine de factori, putem cădea foarte ușor în depresie. Astfel că, specialiștii au descoperit câteva metode capabile să ajute pe fiecare să vă îmbunătățiți starea de spirit. 

Metoda Meditativă

În cazul în care cazi pe gânduri și simți că problemele de năpădesc iar gândurile nu îți dau pace, trebuie să apelezi la o variantă simplă. Ca să-ți ridici moralul în mai puțin de un minut, trebuie să inspiri adânc de câteva ori, iar apoi, în timp ce expiri, să-ți imaginezi că toată tristețea din sufletul tău s-a adunat într-o sferă pe care o expulzezi. În doar câteva minute vei vedea că starea proastă va dispărea imediat. 

Metoda Joaca cu oglinda

De cele mai multe ori, atunci când suntem deprimați, evităm să privim oglinda. Avem senzația că ce se vede acolo, nu ne place deloc. Este foarte important să comunici cu tine prin intermediul lor. Chiar dacă e ciudat să zâmbești la comandă, încearcă să faci asta uitându-te în oglindă. De asemenea, poți desena chipuri  zâmbitoare pe oglinda aburită de la baie. Și sportul de ajută. Așa că, e bine ca după exercițiile pe care le practice în fiecare dimineață, să ai parte de o porție de râs. 

5 trucuri ca să te înveselești atunci când ești supărată și cum să îți păstrezi buna dispoziție mai mult timp.

Metoda Interacțiunea cu cel mic

Când ești mamă, de cele mai multe ori nu ai timp să fii tristă. Interacțiunea cu micuțul tău te poate ajuta să nu cazi în butoiul cu melancolie. Comunicând cu cei mici, vei avea șansa de a te reîntoarce în cea mai fericită perioadă a vieții tale – copilăria. Se spune că prezența unui copil în viața noastră schimbă total starea noastră de spirit. Este suficient să îl privești cum râde și cum  se joacă, pentru ca tu să te încarci cu energie de la el. 

 Metoda – Relația cu animalele

Cercetătorii susțin că oamenii care au în preajmă animale de companie, experimentează mai rar stresul și depresia. Un animal de companie este o minune la casa omului. Ei au rolul de a aduce bună dispoziție, mai ales că simt imediat dacă stăpânul are o stare proastă și are nevoie de puțină. 

De multe ori, pentru a-ți ridica starea de spirit, e suficient să auzi cum toarce mulțumită pisica ta, după ce ai mângaiat-o sau să râzi cu poftă când câinele tău se joacă. 

Metoda – O ceașcă de cafea

Se spune că o cafea băută la primele ore ale dimineții îți poate ziua mai bună, iar starea ta de spirit va fi una optimist. Nu consumați cafeaua în exces, însă, consumată moderat, această licoare poate avea un efect pozitiv asupra psihicului dar și organismului tău. Există destui specialiști care susțin că ciocolata activează serotonina din organismul nostru. Adică, hormonul fericirii.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
8.1 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.