6 trucuri simple și rapide ca să scapi de electrizarea părului. Ce trebuie de fapt să faci

Iată câteva metode simple prin care poți remedia părul electrizat.
6 trucuri simple și rapide ca să scapi de electrizarea părului. Ce trebuie de fapt să faci

Trucuri simple și rapide ca să scapi de electrizarea părului. Problema firelor de păr electrizate este foarte comună și pot exista câțiva factori care pot agrava situația. Vara, firele care se elctrizează strică orice coafură.

6 trucuri simple și rapide ca să scapi de electrizarea părului

Ce trebuie de fapt să faci pentru a scăpa de părul static. Acest lucru se întâmplă atunci când părul se încarcă cu electricitate statică. În această stare, firele de păr se pot respinge reciproc datorită sarcinii pozitive. Dar vestea bună este că puteți face față cu ușurință părului electrizat cu câteva trucuri simple.

Folosește un șampon hidratant

Menținerea părului hidratat este cea mai bună metodă prin care poți combate încrețirea. Asigurându-i hidratarea necesară vei combate efectul de încrețire, dar și alte efecte secundare neplăcute ale vremii. Specialiștii în îngrijirea părului recomandă folosirea unui șampon calitate care se adresează părului uscat. Prin utilizarea produselor potrivite de îngrijire a părului, scalpul  își păstrează echilibrul natural de umiditate, iar firul de păr rămâne flexibil și hrănit.

Nu omite niciodată balsamul

Este important să folosești produse hidratante, dar balsamul este esențial pentru a evita încrețirea. Ingredientele tensioactive din unele șampoane pot contribui la o încărcare a părului, în timp ce se curăță. Balsamurile sunt concepute pentru a contracara acest lucru. Sunt, de asemenea, gândite pentru a ajuta la sigilarea cuticulei părului și pentru a-i îmbunătăți strălucirea generală. Dar dacă vrei să combați încrețirea, nu sări peste utilizarea balsamului.

Evită utilizarea pieptenilor din plastic

Folosind piepteni din plastic este ca și cum ai hrăni din plin electrizarea părului. Investește în perii cu piepteni din lemn, metalici sau ceramici. Pieptenii metalici sunt cei mai buni, deoarece combat părul static. De asemenea, poți achiziționa un pieptene antistatic. Pieptenii din lemn cu dinți rari pot ajuta, deoarece nu produc niciun efect static.

Aplică un produs tratament care nu se clătește

Chiar dacă folosești cele mai bune produse când speli părul, soarele la care ești expusă în timpul zilei poate strica totul. O remediere rapidă este să aplici înainte să pleci de acasă un tratament care nu se clătește. Dizolvă o cantitate mică în palmele mâinilor și aplică produsul trecând degetele prin păr. Umiditatea din produs va elimina sarcina electrică responsabilă pentru electrizare. Iar umezeala și uleiul vor permite părului să devină din nou flexibil.

Coafează părul cu moderație

Folosirea instrumentelor fierbinți lasă părul lipsit de umiditate. Din acest motiv, dermatologii recomandă, în general, folosirea mai rară a ondulatoarelor sau a plăcii de îndreptat părul. Acestea ar trebui evitate mai ales în cazul părului uscat sau subțire. De asemenea, folosește întotdeauna un spray de protecție împotriva căldurii atunci când trebuie să-ți coafezi părul. Spray-ul de protecție termică ajută la menținerea umezelii blocate în păr. Pulverizează protectorul de căldură înainte de uscare pentru a adăuga strălucire și pentru a asigura protecție împotriva electrizării.

Înfășoară părul într-un prosop din microfibră

După duș, experții recomandă să înfășori părul într-un prosop din microfibră sau într-un tricou din bumba. Evită să prinzi părul în prosopul ud, folosit după ce te-ai șters de apă. Părul este cel mai fragil atunci când este ud, așa că are nevoie de un tratament de calitate. Trebuie să fie înfășurat într-un tricou vechi de bumbac pentru a absorbi excesul de apă.

Citește și 7 greșeli de evitat în îngrijirea părului. Obiceiuri banale la care să renunți pentru ca podoaba capilară să arate ca în reclame

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.