Secretul unui păr sănătos. Cum poți face acasă un stimulent pentru creșterea părului, din ingrediente naturale

Secretul unui păr sănătos nu ține de produse de îngrijire scumpe. Câteva ingrediente naturale, găsite în orice bucătărie, sunt suficiente pentru un tratament benefic.
Secretul unui păr sănătos. Cum poți face acasă un stimulent pentru creșterea părului, din ingrediente naturale

Secretul unui păr sănătos nu mai e chiar un secret. Există o mulțime de produse în comerț, însă pe lângă acestea, unele pot fi preparate chiar acasă, cu ingrediente din bucătăria proprie.

Hidratarea este unul dintre cele mai importante aspecte, atunci când vine vorba despre secretul unui păr sănătos. Însă stilul de viață modern pe care îl avem, cu foarte puțin timp la dispoziție pentru îngrijirea părului, ne face adesea să neglijăm acest aspect. Însă neglijarea părului poate duce la probleme grave ale părului. De la căderea părului, care se poate amplifica, până la deteriorarea firelor, ruperea lor la vârfuri sau excesul de sebum și apariția mătreții, toate sunt probleme care pot să apară în lipsa îngrijirii atente a părului.

Remedii din uleiuri naturale

Secretul unui păr sănătos? Puțină atenție și, cel mai important, alegerea unor produse/ingrediente potrivite pentru tipul de păr. Nu are rost să încărcăm podoaba capilară cu tot felul de produse care nu i se potrivesc, ci să mergem pe anumite ingrediente corespunzătoare.

În absența vizitelor la saloane, putem să preparăm chiar acasă măști și tratamente pe baza unor uleiuri naturale.

Iată câteva remedii care te vor ajuta să ai un păr sănătos, remedii pe care le puteți prepara acasă, din ingrediente naturale. Am selectat pentru tine câteva uleiuri esențiale cunoscute pentru beneficiile uimitoare pe care le au pentru podoaba capilară.

Uleiul de cocos, uleiul de migdale și uleiul de argan sunt cele trei uleiuri care au rezultate extraordinare, fiind recomandate și de specialiști pentru îngrijirea părului.

Secretul unui păr sănătos
Uleiurile naturale, secretul unui păr sănătos

Uleiul de cocos, secretul unui păr sănătos

Avantajele uleiului de cocos pentru păr și ten au fost studiate îndelung. Uleiul de cocos conține acizi grași și antioxidanți care hrănesc părul. Este un balsam care pătrunde în firul de păr în profunzime, îl curăță și este un protector termic. De asemenea, poate ajuta în cazul pediculozei. Pe lângă asta, oferă părului un aspect mătăsos și ușor de coafat.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este o sursă foarte bună de vitamine și nutrienți pentru păr, stimulând creșterea și hidratarea. Este o sursă extrem de bogată de vitamina E, fiind potrivit cu majoritatea tipurilor de păr: gros, fin, ondulat, creț, drept sau natural.

Uleiul de argan, secretul unui păr sănătos

Se crede că poate asigura toate nevoile tenului și ale părului. Este produs din sâmburii arborelui de argan. Uleiul este cunoscut în general pentru proprietățile sale de a opri căderea părului. Conține antioxidanți puternici și acizii grași, care vor menține părul hidratat și îl vor proteja. De asemenea, hrănește și ajută la refacerea firelor de păr deteriorat.

8.2 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.