7 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată, atunci când faci curat. Îți pot distruge aspiratorul

Mare atenție la lucrurile pe care le aspiri, chiar și din greșeală
7 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată, atunci când faci curat. Îți pot distruge aspiratorul

Aspiratorul este un electrocasnic de care toți oamenii au nevoie. Este un ajutor de nădejde atunci când facem curățenie. Există însă și lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată deoarece pot provoca probleme destul de mari, chiar și distrugerea aspiratorului.

 7 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată

Chiar dacă ai crede că nu se întâmplă nimic, unele dintre lucruri nu au ce căuta în sacul aspiratorului. Pare foarte ușor să fie strânse cu ajutorul acestuia, însă mai bine folosești o mătură. Poți rămâne rapid fără acest electrocasnic important dacă mai faci aceste greșeli în timpul curățeniei. Iată mai jos lucrurile pe care să nu le mai aspiri niciodată:

Frunze și flori

Când intră în sacul aspiratorului, frunzele  și florile pot bloc filtrele. Pentru aceste sarcini este mai bine să folosiți o mătură, potrivit viviendoencasa.mx.

Moloz

Dacă faci renovări în casa ta există cu siguranță un haos aproape incontrolabil, dar trebuie să înduri tentația de a aspira resturile, pentru că o piesă prea mare ar putea strica imediat aspiratorul.

Lucruri umede

Deși unele aspiratoare sunt capabile să aspire și lichide, alimentele umede nu sunt pe listă, deoarece ar putea deteriora motorul sau ar putea provoca mucegai și bacterii care, ulterior, vor provoca un miros neplăcut.

Cenușă

Poate părea incredibil că nu poți aspira cenușă, dar particulele sunt atât de fine încât ar putea zbura din spatele aspiratorului și să revină în casă, peste tot.

Monede și jucării

Deși cu siguranță nu aspiri aceste lucruri intenționat, ele pot fi foarte grele și pot lovi motorul sau pot sparge sacul aspiratorului.

Lichide

Dacă aspiratorul tău specifică faptul că este capabil să absoarbă lichide, este bine. Totuși, dacă nu, poate fi foarte periculos pentru tine să încerci, deoarece poți fi electrocutat sau aparatul tău poate suferi daune grave.

Machiaj

În cazul în care machiajul intră în interiorul aspiratorului, acesta s-ar putea topi și ar putea ar putea strica aparatul imediat.

Ce faci când aspiratorul nu mai trage bine

Se întâmplă acest lucru atunci când se strânge prea mult praf în aspirator. De cele mai multe ori, atunci când aspiratorul nu mai trage, înseamnă că ceva s-a înfundat în interiorul acestuia. Iată mai jos câteva detalii:

  • Un aspirator profesional are funcții de deblocare automată, astfel va fi mai ușor să rezolvi problema.
  • În cazul unui aspirator clasic, va trebui să faceți personal curățarea aparatului.
  • Aveți grijă să nu rămână obiecte de dimensiuni prea mari pe suprafețele pe care le aspirați.
  • Nu lăsați pe podele monede, ambalaje de plastic sau șosete.
  • În cazul în care aspiratorul s-a înfundat, acesta trebuie desfăcut în bucăți și verificat capul dar și tubul până ce obiectul străin va putea fi găsit.
8.6 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.