8 lucruri pe care să nu le arunci niciodată pe scurgerea de la chiuvetă. Pot provoca un blocaj

Evită să le arunci acolo
8 lucruri pe care să nu le arunci niciodată pe scurgerea de la chiuvetă. Pot provoca un blocaj

Poate nu te gândeai, însă există câteva lucruri pe care este interzis să le arunci pe scurgerea de la chiuvetă. Ai putea crede că nu e nicio problemă deoarece mizeria ajunge în canalizare, însă situația este diferită. Ele pot înfunda canalele de scurgere!

Ce să nu arunci niciodată pe scurgerea de la chiuvetă

Este vorba de câteva lucruri care ar putea crea probleme mari odată aruncate pe scurgerea de la chiuvetă. Amintește-ți întotdeauna să nu le verși acolo.

  • Cojile de ouă – indiferent ce ai face nu le lăsa în chiuveta din bucătărie. Acestea, zdrobite, indiferent cât de mici sunt ar putea provoca un blocaj. De asemenea, pot contribui la înfundarea scurgerii și cu alte lucruri pe care le arunci acolo. Asigură-te că pui întotdeauna cojile de ouă la coșul de gunoi.
  • Făina – indiferent ce gătești, asigură-te că nu ajunge făină în chiuvetă. Atunci când se amestecă cu ceva lichid se formează o cocă. Chiar dacă nu este suficientă făină să devină un aluat, va forma o pastă care se lipește de țevi. Astfel apa nu se mai scurge așa cum trebuie și treptat țeava se va înfunda.
  • Uleiul – Dacă ai gătit ceva prin prăjire ține cont să nu arunci uleiul în chiuvetă. Ai văzut că ori de câte ori prăjești ceva, atunci când uleiul rămas în tigaie se răcește se și întărește. Acest lucru se va întâmpla și pe scurgerea de la chiuvetă dacă vei decide să îl arunci acolo.
  • Laptele – este un aliment de bază în bucătărie, însă niciodată nu trevuie aruncat în chiuvetă. În Marea Britanie este o infracțiune să arunci laptele sau alte produse lactate pe orice scurgere. Laptele este considerat o substanță foarte poluantă.

Vezi și – Motivul pentru care să lași o cârpă cu oteț pe chiuveta din bucătărie. Efect nebănuit, vei face asta mereu

  • Medicamentele sau pastilele expirate – chiar dacă au expirat sau nu, medicamentele nu au ce căuta în chiuvetă. Toate apele sunt tratate pentru a fi utilizate din nou. Astfel, substanțele chimice din aceste medicamente ar putea ajunge, în cele din urmă, la apa potabilă sau în mediu.
  • Zaț de cafea – poate ți se pare că se scurge repede, însă zațul de cafea se lipește de țevi și poate provoca blocarea conductei.
  • Mâncarea cu amidon – pastele și orezul conțin și ele amidon precum făina. Aceste tipuri de alimente nu ar trebui să ajungă în chiuveta de bucătărie. Ele absorb încontinuu apă și se extind chiar și după ce au fost gătite.
  • Guma de mestecat – aceasta se lipește foarte ușor de pereții țevilor și va perturba fluxul de apă. Astfel, există riscul ca și alte reziduuri să se lipească de gumă și, în final, să blocheze scurgerea.

Vezi și – Obiectele care nu trebuie să stea sub chiuvetă. Mulți români fac greșeala asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *