8 superstiții despre miri. Semn rău dacă se întâmplă asta în ziua nunții

Ce nu este bine să faci în ziua nunții.
8 superstiții despre miri. Semn rău dacă se întâmplă asta în ziua nunții

De-a lungul timpului, s-a vorbit mult despre anumite tradiții și obiceiuri din jurul nunții. Unele prevestesc noroc, în timp ce altele se spune că ar aduce ghinion. De aceea, dacă urmează să te căsătorești curând și te temi de prevestiri rele, sigur vei dori să eviți aceste simboluri ale ghinionului în ziua nunții.

8 superstiții despre miri. Obiceiuri care aduc ghinion

Iată care sunt cele mai cunoscute superstiții despre miri! Ce nu e bine să faci în ziua nunții.

superstiții din popor despre miri. Este semn rău dacă se întâmplă asta în ziua nunții
Ziua nunții

Să îți cadă un inel în timpul ceremoniei

Tradițiile vechi spun că dacă cineva scăpa un inel în timpul recitării jurămintelor, acea persoană va muri. Da! Și acest lucru se aplică oricui: preotului, purtătorului de inel sau chiar celui care purta inelul.

Primirea cuțitelor în dar

Sigur, un set scump de cuțite ar putea fi un cadou potrivit pentru cei doi miri care se mută probabil și la casă nouă. Totuși, dacă ești superstițioasă, roagă-i din timp pe invitați să omită acest cadou. Deoarece se spune că aceste instrumente ascuțite taie lucrurile în două. Astfel că unii sunt de părere că ar prevesti la o căsnicie destrămată.

Superstiții despre miri. Ce cadouri nu se fac

Ceas primit cadou

În cultura chineză, a primi un ceas în dar la nuntă este ghinion. Se spune așa, deoarece semnificația cuvântului „ceas” în mandarină înseamnă și „sfârșit”. Cine ar fi știut că un simplu ceas poate fi atât de rău augur? Iată așadar încă un obiect pe care poți să-l tai de pe lista de cadouri.

Purtarea perlelor

Perlele sunt pietre semiprețioase, elegante pe care sigur ai dori să la porți dacă ți le oferă un membru drag din familie. Însă, potrivit mai multor credințe culturale, perlele întruchipează aspectul lacrimilor și indică tristețea și suferința.
De aceea, cel mai bine ar fi să le ții departe de tine  într-o zi atât de importantă. Dacă partenerul tău îți cere o perlă, totuși, înseamnă că poți reechilibra karma oferindu-i o bancnotă. În esență, plătind pentru aceasta, se spune că inelul de logodnă primit nu mai este un cadou și perlele n-ar mai prevesti ghinion.

Să vezi mireasa în prealabil

Chiar dacă „prima privire” era inevitabilă în timpurile străvechi, când căsătoriile aranjate erau mai frecvente, era împotriva tradiției ca mirii să se vadă înainte de nuntă. De aceea, acest obicei se păstrează și în zilele noastre. Se spune că e de rău augur ca mirele să vadă mireasa înainte de ziua nunții.

Superstiții despre miri. Florile interzis în buchetul miresei

Bujori în buchetul de mireasă

În unele culturi, se spune că bujorii reprezintă rușine, așa că purtarea lor în ziua nunții este asociată cu ghinion. Dacă iei în calcul superstițiile, ai putea să înlocuiești bujorii cu alte flori deosebite.

Să te privești în oglindă înainte de a te căsători

Se spune că o mireasă care se uită în oglindă purtând în rochia de nuntă ar lăsa o parte din ea însăși în reflexia oglinzii. Astfel nu ar fi capabilă să fie femeia pe care a dorit-o noul ei soț. Dacă ești îngrijorat că privitul în oglindă o să-ți aducă ghinion, iată ce poți face. Există o soluție destul de simplă pentru a rezolva această superstiție. Trebuie doar să scoți un cercel sau o brățară înainte de a arunca o ultimă privire în oglindă.

Să te căsătorești vineri, 13

Superstiția dictează faptul că vineri 13 este o zi pentru ghinion. Așa că, deși aceasta nu se referă strict la nunți, cuplurile ezită adesea să-și planifice cununuia la această dată.

Citește și ce se face cu voalul după nuntă. Tradiția pe care nu trebuie să o încalce nicio mireasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *