Ce să faci neapărat cu orezul înainte de a-l adăuga la sarmale. Devin mult mai pufoase decât de obicei, e trucul marilor bucătari

Ce sa faci neaparat cu orezul inainte de a-l adauga la sarmale.

Sarmalele rămân în topul mâncărurilor preferate ale românilor, iar gospodinele pregătesc acest delicios preparat cu orice ocazie. Astfel, vă prezentăm un nou secret pentru a obține cele mai gustoase sarmale și vă invităm să descoperiți ce trebuie să faceți neapărat cu orezul înainte de a-l integra în compoziția sarmalelor.

Ce trebuie să faci cu orezul înainte de a-l adăuga în sarmale

Sarmalele reprezintă un aliment constant pe mesele românilor și sunt preparate adesea, la intervale regulate, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Multe bucătărese preferă să urmeze rețeta tradițională pentru a pregăti acest fel de mâncare delicios.

Procesul de preparare al sarmalelor nu este complicat, dar necesită atenție la câteva detalii cheie. De obicei, obișnuiești să călești ceapa înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente pentru sarmale.

Cu ce trebuie să ungi oala înainte de a pune sarmalele la fiert
 

Aceasta este o practică valabilă, dar trebuie să știți că acest proces poate face ca preparatul final să nu fie la fel de fraged și pufos ca în alte cazuri.

Citește și: Ce să adaugi pe fundul cratiței când faci sarmale. Ingredientul special care le dă un gust aparte, rețeta de care nu te vei mai sătura

Însă, de fapt, este recomandat să înăbușiți ceapa și orezul în puțin ulei împreună cu apa înainte de a pregăti sarmalele, deoarece acest proces te va asigura că preparatul final va capăta o textură mai pufoasă decât de obicei.

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc;
  • 0, 5 kg fleică sau ceafă de porc;
  • 0, 5 kg piept de curcan;
  • 70-80 de foi de varză;
  • 3 cepe;
  • jumătate de morcov;
  • o felie de țelină;
  • jumătate de păstârnac;
  • ½ kg pastă bulion de roșii;
  • 150 de grame de orez;
  • condimente (sare, piper, cimbru).

Vezi și: Câtă ceapă se pune la sarmale, de fapt. Pontul celor mai experimentate bucătărese ca să iasă un deliciu

Cum să pregătești cele mai bune sarmale

  1. Legumele sunt spălate, curățate și tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mică.
  2. Apoi, legumele (cu excepția cepei) se călesc în două linguri de ulei și o lingură de apă la foc mic timp de cinci minute.
  3. Orezul este spălat în timp ce amestecul de legume se răcește, și este clătit în două ape cel puțin.
  4. Ceapa este înăbușită în două linguri de ulei și o lingură de apă, amestecată cu orez.
  5. Carnea este tocată în bucăți și condimentată după preferințe cu sare, piper și alte condimente.
  6. Orezul, legumele și carnea sunt amestecate când toate ingredientele sunt reci.
  7. Dacă dorești, poți adăuga cimbru în compoziție.
  8. Frunzele de varză murată sunt pregătite și tăiate în bucăți similare.
  9. Se așează un strat de varză tocată pe fundul oalei de lut, apoi jumătate din cantitatea de bulion.
  10. Sarmalele sunt aranjate în straturi circulare, deasupra cărora se adaugă pastă de roșii.
  11. La final, se adaugă o cană cu apă călduță.

Te poate interesa și: Ce să adaugi, de fapt, în apa în care fierb sarmalele. Așa ies mult mai pufoase și fine, puțini bucătari știu secretul

Sarmalele se introduc în cuptor și se gătesc timp de aproximativ două până la două ore și jumătate. Acestea pot fi servite în aceeași zi în combinație cu mămăligă, smântână și cu un ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…