Sarmalele rămân în topul mâncărurilor preferate ale românilor, iar gospodinele pregătesc acest delicios preparat cu orice ocazie. Astfel, vă prezentăm un nou secret pentru a obține cele mai gustoase sarmale și vă invităm să descoperiți ce trebuie să faceți neapărat cu orezul înainte de a-l integra în compoziția sarmalelor.
Ce trebuie să faci cu orezul înainte de a-l adăuga în sarmale
Sarmalele reprezintă un aliment constant pe mesele românilor și sunt preparate adesea, la intervale regulate, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Multe bucătărese preferă să urmeze rețeta tradițională pentru a pregăti acest fel de mâncare delicios.
Procesul de preparare al sarmalelor nu este complicat, dar necesită atenție la câteva detalii cheie. De obicei, obișnuiești să călești ceapa înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente pentru sarmale.

Aceasta este o practică valabilă, dar trebuie să știți că acest proces poate face ca preparatul final să nu fie la fel de fraged și pufos ca în alte cazuri.
Însă, de fapt, este recomandat să înăbușiți ceapa și orezul în puțin ulei împreună cu apa înainte de a pregăti sarmalele, deoarece acest proces te va asigura că preparatul final va capăta o textură mai pufoasă decât de obicei.
Ingrediente
- 1 kg pulpă de porc;
- 0, 5 kg fleică sau ceafă de porc;
- 0, 5 kg piept de curcan;
- 70-80 de foi de varză;
- 3 cepe;
- jumătate de morcov;
- o felie de țelină;
- jumătate de păstârnac;
- ½ kg pastă bulion de roșii;
- 150 de grame de orez;
- condimente (sare, piper, cimbru).
Cum să pregătești cele mai bune sarmale
- Legumele sunt spălate, curățate și tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mică.
- Apoi, legumele (cu excepția cepei) se călesc în două linguri de ulei și o lingură de apă la foc mic timp de cinci minute.
- Orezul este spălat în timp ce amestecul de legume se răcește, și este clătit în două ape cel puțin.
- Ceapa este înăbușită în două linguri de ulei și o lingură de apă, amestecată cu orez.
- Carnea este tocată în bucăți și condimentată după preferințe cu sare, piper și alte condimente.
- Orezul, legumele și carnea sunt amestecate când toate ingredientele sunt reci.
- Dacă dorești, poți adăuga cimbru în compoziție.
- Frunzele de varză murată sunt pregătite și tăiate în bucăți similare.
- Se așează un strat de varză tocată pe fundul oalei de lut, apoi jumătate din cantitatea de bulion.
- Sarmalele sunt aranjate în straturi circulare, deasupra cărora se adaugă pastă de roșii.
- La final, se adaugă o cană cu apă călduță.
Te poate interesa și: Ce să adaugi, de fapt, în apa în care fierb sarmalele. Așa ies mult mai pufoase și fine, puțini bucătari știu secretul
Sarmalele se introduc în cuptor și se gătesc timp de aproximativ două până la două ore și jumătate. Acestea pot fi servite în aceeași zi în combinație cu mămăligă, smântână și cu un ardei iute.