A înmuiat frunze de dafin în apă cu sare și a stropit prin toată casa. Efectul e fabulos, așa vei proceda și tu

A înmuiat frunze de dafin în apă cu sare și a stropit prin toată casa. Efectul e fabulos, așa vei proceda și tu

În general, femeile apreciază calitatea frunzelor de dafin. Probabil te întrebi de ce? Cu toții știm că ele adaugă o notă de savoare în preparatele culinare, dar probabil nu știați că mai au și alte întrebuințări. Ei bine, de la folosirea lor pentru îngrijirea părului și până la utilizare lor în scopuri care ne fac viața mai ușoară, frunzele de dafin ne sunt utile.

Frunzele de dafin au mai multe întrebuințări

Dafinul, cunoscut și sub numele de laur, este o plantă aromatică, regăsită în zona Mediteranei, unde a prosperat natural de-a lungul timpului. Chiar dacă probabil nu știați acest arbore poate atinge înălțimi impresionante între 10 și 18 metri.

Utilizarea frunzelor de dafin în baie
 

Este evident că frunzele de dafin sunt utilizate pentru aroma lor în bucătărie. Totuși, în trecut, aceste frunze au fost folosite pentru a crea coroane de lauri, care erau oferite ca premii la Jocurile Olimpice din acea vreme. Această tradiție se păstrează chiar și în zilele noastre, marcând în continuare momente de glorie și recunoaștere.

Citește și: De ce să pui frunze de dafin în aspirator. Vei rămâne uimită, efectul se vede imediat

De ce trebuie să înmoi frunzele de dafin în apă cu sare

Frunzele de dafin au fost folosite și pentru curățarea energiilor din casă, conform obiceiurilor străvechi. Preotesele antice practicau astfel de ritualuri pentru a purifica și încărca spațiul cu energie pozitivă. Însă, în ceea ce privește înmuierea acestora în apă cu sare putem spune că contribuie la îndepărtarea eventualelor impurități și poți scăpa de tentă ușoară de amărăciune.

În general, înmuierea frunzelor de dafin în apă cu sare este o practică obișnuită în bucătărie pentru a pregăti frunzele pentru utilizare și pentru a îmbunătăți calitatea preparatelor în care sunt adăugate.

Însă, frunzele de dafin în combinație cu apa sărată au și proprietăți insecticide naturale și pot fi folosite pentru a ține departe furnicile sau alte insecte. Puteți aplica ulei esențial de dafin pe bumbacuri sau obiecte în zonele unde se adună furnicile, precum pervazuri, balcoane, ferestre sau dulapuri.

Te poate interesa și: De ce ar trebui să arzi mereu foi de dafin în casă. Efectul e chiar surprinzător

Cum îți poți schimba culoarea părului cu ajutorul acestui ingredient

Frunzele de dafin pot fi folosite în mai multe moduri neașteptate și utile. În trecut, aceste frunze erau utilizate pentru a da o nuanță mai închisă părului.

Aplicați în părul proaspăt spălat o infuzie făcută din ele și lăsați-le să acționeze timp de cel puțin un sfert de oră pentru a obține o nuanță un pic mai închisă.

Vezi și: De ce să pui foi de dafin la intrarea în casă. Schimbările te vor ului, trucul extraordinar pe care trebuie să-l încerci

De asemenea, uleiul esențial de dafin mai poate fi pulverizat și în încăperi pentru a conferi un miros plăcut și, pentru unii, poate aduce și o schimbare a atmosferei sau a energiilor în cameră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.8 70 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *