De ce ar trebui să arzi mereu foi de dafin în casă. Efectul e chiar surprinzător

Scris de: Dana Cazacu

04 Nov. 2022

De ce ar trebui să arzi mereu foi de dafin în casă. Efectul e chiar surprinzător

De ce ar trebui să arzi foi de dafin în casă, îți spunem noi în continuare. După cum bine știm, foile de dafin dau un gust extraordinar mâncării, însă acestea pot fi folosite și în alte scopuri. În caz că nu știați, dafinul ne poate ajuta să scăpăm chiar și de gândacii de bucătărie. De asemenea, mirosul acestor frunze are și un efect incredibil asupra organismului.

De ce ar trebui să arzi foi de dafin în casă

Încă din cele mai vechi timpuri, frunzele de dafin sunt folosite pentru a da un plus de savoare diferitelor preparate. Cu toate acestea, nu mulți știu că dafinul poate fi utilizat și în alte scopuri. De exemplu, mirosul frunzelor de dafin are un efect calmant asupra noastră. Dar de ce să arzi foi de dafin în casă?

În Grecia Antică, oamenii apreciau frunzele de dafin pentru proprietățile lor anti-inflamatorii și calmante. Chiar și în zilele noastre mulți specialiști recunosc beneficiile aduse de acestea organismului uman. Printre altele, frunzele acestei plante ajută la scăderea hipertensiunii arteriale și protejează împotriva stresului și insomniei.

Se spune că pentru a beneficia toate acestea, trebuie să puneți frunzele de dafin într-un bol termorezistent și să le aprindeți. Apoi, lăsați aroma să se răspândească în încăperile locuinței. În plus, mirosul emanat ajută la relaxarea mușchilor și îmbunătățirea stării de spirit.

Cum scapi de gândaci cu foi de dafin

Deși unii pot fi de altă părere, produsele chimice nu sunt singurele care ne pot ajuta în lupta cu dăunătorii. Există mai multe plante aromatice  care ne pot fi de folos din acest punct de vedere, iar dafinul este unul dintre ele.

Toată lumea caută metode eficiente și ecologice pentru a scăpa de dăunători. În acest articol vă vom prezenta cel mai bun mod de a folosi dafinul pentru a alunga gândacii din bucătărie. Trucul este foarte simplu, iar enervantele dăunătoare nu te vor mai deranja. Pentru acest insecticid natural vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 foi de dafin
  • ulei esențial
  • 1 cană cu apă.
De ce ar trebui să arzi mereu foi de dafin în casă. Efectul e chiar surprinzător
De ce ar trebui să arzi mereu foi de dafin în casă. Efectul e chiar surprinzător

Preparare și mod de utilizare

Mai întâi punem apa la fiert, iar când dă în clocot adăugăm frunzele de dafin, stingem focul și acoperim vasul. Lăsăm să se infuzeze, apoi strecurăm soluția și o lăsăm să se răcească. După ce lichidul s-a răcit, adăugăm cinci picături de ulei esențial de dafin, amestecăm totul bine și îl turnăm într-un recipient cu pulverizator. Apoi, stropiți în locurile pe unde credeți că circulă insectele.

Această soluție este foarte eficientă și poate fi folosită fără probleme în bucătărie, pentru ca nu va contamina mâncarea. Ba chiar mai mult de atât, o puteți aplica chiar și pe lângă vase sau în frigider.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *