Locul în care Simona Halep ar fi primit mâncare contaminată. O altă ipoteză uluitoare apare în cazul de dopaj

Ar fi putut Simona Halep comanda mâncare din altă parte la US Open?
Locul în care Simona Halep ar fi primit mâncare contaminată. O altă ipoteză uluitoare apare în cazul de dopaj

Apar informații de la o zi la alta în cazul Simonei Halep, după ce a fost acuzată de dopaj. Cea mai recentă controversă este despre locul în care Simona Halep ar fi primit mâncare contaminată cu Roxadustat. Ce declarații a făcut medicul Dana Safta, prietenă apropiată a Simonei Halep și cum lămurește Mihai Rusu, fost jucător de tenis, situația.

Locul în care Simona Halep ar fi primit mâncare contaminată

Dana Safta, medic ORL și o apropiată a Simonei Halep, a declarat că ar exista posibilitatea ca sportiva să fi primit mâncare contaminată cu Roxadustat în timp ce se afla la US Open. Potrivit jurnalistei Oana Zamfir, medicul nu exclude varianta ca mâncarea de la restaurantul de la US Open să fi fost contaminată cu substanța interzisă.

Mihai Rusu, fosta voce de la Europa Liberă, a demontat această ipoteză, conform căreia Simona Halep ar fi primit mâncare contaminată la restaurantul de la US Open. Fostul tenismen a explicat cum sau desfășurat lucrurile în culisele de la US Open 2022.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu! Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a declarat Mihai Rusu, potrivit prosport.ro.

Ar fi putut Simona Halep comanda mâncare din altă parte? “Totul e pe masă”

Mihai Rusu a mai dezvăluit că Simona Halep nu ar fi putut să comande mâncare din altă parte. Turneul de la US Open are un contract în baza căruia mâncarea livrată este controlată și supravegheată. Mâncarea restaurantului de la US Open este în sistem bufet suedez, astfel că fiecare sportive merge și își ia de pe masa ce dorește.

„Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci mâncarea stă pe masă acolo. Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă. Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special. Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: ‘Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului’”, a precizat Mihai Rusu.

Momentan ancheta este în plină desfășurare. Dacă va fi găsită vinovată, Simona Halep riscă să fie suspendată pentru patru ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.1 142 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *