O sportivă celebră face acuzații grave. Scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep ia amploare

„Tăcerea lor spune multe”
O sportivă celebră face acuzații grave. Scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep ia amploare

O sportivă celebră face acuzații grave în cazul scandalului în care este implicată Simona Halep, acuzată de dopaj. Aceasta susține că Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist (PTPA) arată favoritism față de tenismena româncă.

Scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep ia amploare

Sportiva Tara Moore, care a fost suspendată în vara aceasta pentru dopaj, acuză că Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist (PTPA) arată favoritism față de Simona Halep.

Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist (PTPA) a fost fondată de către Novak Djokovic și Vasek Pospisil în 2019 și a anunțat inițial că reprezintă jucătorii de simplu masculin și feminin din top 500 și jucători de dublu din top 200 din clasamentul mondial. Scopul asociației a fost anunțat că va „crea transparență și corectitudine în procesul de luare a deciziilor în tenisul profesionist”, scrie prosport.ro.

„PTPA se angajează să se asigure că Simona Halep, și fiecare jucător, are un apel corect și un proces echitabil complet. Vom lupta pentru drepturile ei și vom căuta să pledăm pentru corectitudine și transparență pentru toți jucătorii”, a transmis Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist (PTPA) după ce s-a aflat că Simona Halep este acuzată de dopaj.

Tara Moore: „Tăcerea lor spune multe”

Tara Moore, jucătoarea britanică de dublu numărul 1 la momentul suspendării ei în prima parte a anului 2022, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, după ce o persoană i-a scris pe Twitter:

„Ajută PTPA alți jucători care sunt numiți pe site-ul ITIA sau pur și simplu luptă pentru foștii campioni de Grand Slam precum Halep? Nu am văzut această declarație pentru alții?”.

„Tăcerea lor spune multe”, a răspuns Tara Moore.

Tara Moore este în prezent pe locul 83 în ierarhia mondială de dublu și a fost testată antidoping la turneul WTA de la Bogota, acolo unde a pierdut finala. ITIA a precizat că proba ”A” prelevată britanicei conținea metaboliți de nandrolon și boldenon. Aceste două substanțe se află pe lista celor interzise de Agenția Mondială Antidoping (WADA). Tara Moore a contestat decizia, mărturisit că nu a fost cu bună știință substanțele respective.

„Nu am luat niciodată cu bună știință o substanță interzisă în cariera mea. Investighez cum ar fi putut avea rezultatul pozitiv și aștept cu nerăbdare să demonstrez că sunt un atlet curat”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Vă reamintim că Simona Halep, în prezent aflată pe locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv pentru Roxadustat la US Open, la New York. O anchetă în acest caz este în plină desfășurare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.8 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *