A murit Constantin Codrescu. Anunțul copleșitor postat de fiica actorului

Actorul avea 91 de ani

Scris de: Daoud Andra

14 Nov. 2022

A murit Constantin Codrescu. Anunțul copleșitor postat de fiica actorului

Actorul Constantin Codrescu a murit. Acesta s-a stins din viață duminică, la vârsta de 91 de ani, iar anunțul a fost făcut de fiica sa. De-a lungul timpului, actorul a cucerit publicul cu rolurile din filme precum „De-aș fi… Harap-Alb”, „Mihai Viteazul” sau „Haiducii lui Șaptecai”. La aflarea veștii, Florin Piersic a transmis și el un mesaj pe Facebook.

A murit actorul Constantin Codrescu

Este doliu în lumea cinematografiei, după ce actorul Constantin Codrescu a murit, duminică seara. Artistul avea 91 de ani, iar vestea că nu mai este a fost dată de fiica lui, pe Facebook. „A murit actorul, a murit tata… Dumnezeu să îl țină în dreapta Sa!”, a scris Lăkrămioara Codrescu pe contul ei de pe rețeaua socială. La scurt timp după aflarea veștii, și Florin Piersic a transmis un mesaj despre dispariția actorului.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepție, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieții tale și mi-e greu să cred că te-am pierdut…”, scrie Florin Piersic pe Facebook.

A murit Constantin Codrescu
A murit Constantin Codrescu

A jucat în peste 40 de filme

Constantin Codrescu împlinise 91 de ani pe 5 septembrie. În 1951 a absolvit Institutul de Teatru din București. Și-a dedicat toată viața scenei de teatru și cinematografiei, dar a fost și profesor de teatru la Târgu-Mureș și în București.

A avut roluri în peste 40 de filme românești, printre care se numără „De-aș fi… Harap Alb”, „Mihai Viteazul”, „Haiducii lui Șaptecai”, „Zestrea domniței Ralu”, „Săptămâna nebunilor”, „Roșcovanul”, „Pentru patrie”, „Capcana mercenarilor”, „Trandafirul galben”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze”, „Pădurea de fagi”, „Totul se plătește”, „Sezonul pescărușilor”, „La răscrucea marilor furtuni”, „Speranța”, „Bietul Ioanide”, „Lumini și umbre”, „Vlad Țepeș” etc.

Citește și: Denis Ștefan este sub atenta supraveghere a fiicei sale mai mari. „M-a văzut că mă pupam cu o domnișoară” VIDEO EXCLUSIV

Din 1976 până în 1989 a fost profesor la Institutul de Teatru din Târgu Mureș. Din 1996 a predat la Facultatea de Teatru a Universității Ecologice, iar începând din 2003 a fost profesor universitar la Spiru Haret. De-a lungul timpului, a scris două volume de memorii, intitulate „Pribeag prin viață”.

Activitatea sa în domeniul teatrului și cinematografiei a fost recompensată cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a. A primit, de asemenea, Premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
7.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *