A murit Jacob Rothschild, reprezentant al celei mai bogate familii din lume. Ce s-a aflat despre cauza morții, primele detalii

A încetat din viață reprezentantul celei mai bogate familii din lume!

Jacob Rothschild, finanțator, filantrop și urmaș al familiei bancare Rothschild, a încetat din viață luni, pe data de 26 februarie, la vârsta de 87 de ani. Vestea dureeroasă a fost făcută, în urmă cu puțin timp, de familia sa. Află, din rândurile de mai jos, ce s-a aflat despre cauza morții!

Jacob Rothschild s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

Jacob Rothschild a murit luni, 26 februarie, la vârsta de 87 de ani. Acesta a fost finanțator, politician și filantrop britanic. Fiu al baronului Victor Rothschild și membru al ramurii britanice a familiei Rothschild, Jacob și-a început cariera la banca familiei în 1963, după care și-a înființat propria companie, J Rothschild Assurance Group împreună cu Sir Mark Weinberg, în 1980.

În urmă cu puțin timp, familia sa a transmis un comunicat prin care a anunțat decesul, fără a oferi alte detalii. În mesaj, cei patru copii ai lui J R l-au numit pe tatăl lor ”un finanțator excepțional de talentat, un campion al artelor și al culturii”, precum și un ”susținător pasionat al cauzelor caritabile din Israel și al culturii evreiești” și ”un ecologist entuziast”.

Citește și Tratamentul inovator pe care îl va urma regele Charles. Boala monarhului a fost descoperită în stadiu incipient!

A primit cele mai înalte onoruri britanice de la familia regală Windsor

De-a lungul vieții sale, Jacob Rothschild a primit cele mai înalte onoruri britanice de la familia regală Windsor și a deţinut, de asemenea, funcţii publice extrem de importante, precum cel de vicepreşedinte al grupul de televiziune Sky sau preşedintele comitetului de administratori al National Gallery, muzeul Londrei.

Născut în Berkshire (vestul Londrei) în 1936, educat la prestigioasa Eton School și la Universitatea Oxford, Jacob Rothschild a sprijinit și alte instituții culturale, în afară de National Gallery din Londra, și a pozat pentru mai mulți artiști, printre care pictorul britanic David Hockney.

Totodată, Jacob Rothschild a fost membru al Camerei Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, din 1991 până în 1999. Pe plan personal, celebrul antreprenor a avut patru copii, după cum am precizat și mai sus.

Citește și Cum a apărut regele Charles, alături de soția sa, la slujba de duminică, după aflarea bolii. Toți au remarcat acest detaliu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *