A pus coji de mere pe calorifer și a descoperit un truc fantastic. Ce s-a întâmplat în câteva zile

Sfaturi foarte utile pentru toți cei care iubesc aromele naturale
A pus coji de mere pe calorifer și a descoperit un truc fantastic. Ce s-a întâmplat în câteva zile

Cauți o modalitate naturală și economică de a îți parfuma casa? Există un sfat perfect pentru un parfum reușit! Află cum să folosești cojile de mere natural pentru a crea un mediu plăcut și parfumat în casa ta.

Cum să pregătești un odorizant natural pentru casa ta

Merele, spre deosebire de alte fructe, sunt disponibile pe tot parcursul anului, motiv pentru care nu ducem niciodată lipsă de ele prin casă. Cojile de mere pot fi folosite pentru a parfuma întreaga casă. Ele pot înlocui odorizantele scumpe, dintre care majoritatea sunt chimice.

Pentru a face un deodorant de casă bun ai nevoie de:

  • O păstaie de vanilie
  • Cuișoare
  • Puțină vodcă
  • O cană de apă caldă cu coajă de măr

Pune coaja de măr, păstaia de vanilie și cuișoarele într-un recipient de sticlă. Adaugă apoi o linguriță de vodcă și ceașca de apă (nu trebuie să fie prea fierbinte) și amestecă bine. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează-l peste tot în casă.

Pregătirea de pliculețe parfumate

Alternativ, se pot prepara pliculețe parfumate folosind coji de mere. Ai nevoie de: un saculeț de pânză, coji de mere și condimente la alegere.

Se usucă cojile de mere pe calorifer sau direct în cuptor, timp de o oră la 90 de grade Celsius și apoi timp de două ore la 70 de grade Celsius. Apoi, pune-le în interiorul săculețului împreună cu celelalte condimente, care pot fi lavandă, scorțișoară sau păstăi de vanilie. În loc să fie expuse în încăperi, aceste pungi pot fi plasate în interiorul sertarelor sau dulapurilor pentru a parfuma hainele.

Altă idee de odorizant

Ai nevoie de coji de mere deshidratate, un recipient de sticlă, condimente la alegere. Cojile de mere se usucă și se pun într-un recipient de sticlă cu scorțișoară, cuișoare, vanilie și orice altă aromă pe care o preferați. De asemenea, este o idee bună să adăugați deasupra coji uscate de portocale sau de lămâie și câteva picături de ulei esențial – rezultatul final va fi fantastic, potrivit santeplusmag.com.

Vezi și – Ce conțin de fapt odorizantele de cameră. Specialiștii fac avertismentul, mare atenție la acest detaliu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *