A pus sare în sticla cu ulei și a rezolvat o mare problemă în bucătărie. Secretul de aur pe care trebuie să-l cunoști

Sarea te poate scăpa de o situație neplăcută atunci când folosești ulei

Scris de: Daoud Andra

23 Sep. 2023

A pus sare în sticla cu ulei și a rezolvat o mare problemă în bucătărie. Secretul de aur pe care trebuie să-l cunoști

Sarea este ingredientul care nu lipsește de la nicio mâncare. Este potențiator de gust, fiind folosită inclusiv la deserturi, însă are o mulțime de alte utilizări în gospodărie. Ce se întâmplă dacă pui sare în sticla cu ulei? Trucul știut de foarte puține persoane este de mare ajutor și te scapă de o problemă care apare adesea în bucătărie.

De ce să pui sare în sticla cu ulei

Uleiul nu lipsește din nicio bucătărie, fiind folosit atât la salate, cât și la prăjit. Indiferent că folosești ulei de floarea soarelui, de măsline, de susan, de cocos sau de palmier, atunci când prăjești ceva în tigaie, acesta sare și stropește în toate părțile. Unde mai pui că, pe lângă faptul că murdărește aragazul și suprafețele din jur, poate provoca arsuri atunci când ajunge pe piele.

Poți scăpa de această problemă cu ajutorul sării de bucătărie. Adaugă o jumătate de linguriță de sare fină în sticla cu ulei și problema este ca și rezolvată. Sarea absoarbe umiditatea, așa că atunci când vei turna uleiul în tigaie și vei prăji ceva, acesta nu va mai sări.

Citește și: Doar câteva gospodine știu rețeta corectă. Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre. Așa nu-ți pică greu la stomac

Dacă urmează să prăjești alimente care au un procent ridicat de apă, cum ar fi ouăle, cartofii, peștele sau carnea, poți adăuga un praf de sare și în tigaie. Aceasta va absorbi apa și poți uita de incidentele neplăcute din bucătărie, în timpul gătitului.

Ai folosit greșit sticla de ulei toată viața! Detaliul pe care nu ți l-a arătat nimeni până acum
Ulei pentru prăjit

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit

Indiferent că prăjim cartofi, ouă, pește, șnițele sau alte alimente, uleiul pe care îl alegem este foarte important. Acesta trebuie să aibă un punct de ardere cât mai ridicat, având în vedere că ajunge la temperaturi foarte înalte atunci când prăjim.

Citește și: Ai folosit greșit sticla de ulei toată viața! Detaliul pe care nu ți l-a arătat nimeni până acum

Din acest motiv, cea mai bună alegere, în foarte multe situații, este uleiul de floarea soarelui. Uleiul de măsline, în schimb, poate deveni toxic atunci când ajunge la temperaturi ridicate. Dacă are un punct de ardere scăzut și este încălzit la o temperatură care depășește acel prag, indiferent ce tip de ulei ar fi, emană compuși organici care sunt toxici.

Înainte de a prăji ceva într-un anumit tip de ulei, verifică la ce temperatură poate fi folosit. Dacă are punctul de ardere mai sus de 160-170 de grade Celsius, poate fi utilizat fără probleme pentru a prăji alimente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *