A pus un săculeț cu orez în dulap și a descoperit un truc fabulos. Metoda rezolvă o mare problemă

Orezul elimină mirosul neplăcut al hainelor

Scris de: Daoud Andra

26 Sep. 2023

A pus un săculeț cu orez în dulap și a descoperit un truc fabulos. Metoda rezolvă o mare problemă

Ingredientele banale pe care le avem în bucătărie pot fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre anumite probleme cu care ne confruntăm în gospodărie. Ce se întâmplă dacă pui un săculeț de orez în dulap, printre haine? Scapi de o mare problemă pe care o au hainele.

De ce să pui un săculeț cu orez în dulap, printre haine

Atunci când ne gândim la orez, îl asociem de obicei cu preparate precum pilaful, risotto, orez cu lapte sau diferite mâncăruri cu carne tocată. Acesta poate fi însă de ajutor și în alte situații, iar odată ce descoperi trucurile cu orez, îl vei folosi constant.

Indiferent cât de des ai spăla hainele, dacă stau mult timp în dulap, acestea capătă un miros specific. De cele mai multe ori, mirosul greu al hainelor este provocat de umezeala care se face în casă și, implicit, în șifonier. Poți scăpa de această problemă cu ajutorului banalului orez.

Citește și: Cât de bună este apa de orez pentru plante. Detaliul esențial pe care nu ți l-a spus nimeni, e aur curat

Tot ce ai de făcut este să pui câteva linguri de orez într-un săculeț, pe care să îl așezi pe un raft din dulap. Acesta va absorbi umezeala, iar hainele nu vor mai căpăta acel miros urât. Poți face un odorizant natural și ieftin pentru șifonier, cu orez și flori de lavandă uscate sau câteva picături de ulei esențial, turnate pe boabele de orez.

Produsul ieftin care te scapă de mucegaiul din dulapuri
Orezul elimină mirosul neplăcut din dulap

Alte utilizări practice pe care le are orezul

Boabele de orez pot fi folosite și pentru a absorbi umezeala din dulapurile din bucătărie sau din anumite recipiente. Poți pune câteva boabe de orez în recipientul în care ții sarea de bucătărie, pentru ca aceasta să nu mai tragă umezeală și să poată fi folosită cât mai mult timp.

Citește și: De ce să pui folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. Trucul e genial, te scapă de o mare problemă

Orezul mai poate fi folosit și pentru a absorbi umezeala din frigider. Poți pune câteva linguri de orez într-un bol pe care să îl plasezi pe unul dintre rafturile frigiderului, pentru a absorbi umezeala și mirosurile neplăcute din interior. Pentru un plus de eficiență, adaugă și câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Nu uita să înlocuiești orezul și bicarbonatul cu unele proaspete, odată la ceva timp.

Tot cu orez poți curăța vasele murdare de grăsime sau mâncare arsă. Orezul este abraziv, iar câteva boabe puse pe burete ajută la îndepărtarea petelor dificile de pe vasele de gătit, fără să fie nevoie să folosești soluții chimice puternice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *