A turnat oțet în apa cu care a șters farurile mașinii și în câteva minute s-a întâmplat ceva fabulos. E trucul momentului pentru toți șoferii

Acest ingredient banal are efecte dovedite

Scris de: Daoud Andra

22 May. 2023

A turnat oțet în apa cu care a șters farurile mașinii și în câteva minute s-a întâmplat ceva fabulos. E trucul momentului pentru toți șoferii

Se întâmplă de multe ori ca, imediat după ce am spălat mașina, să înceapă ploaia și totul să fie compromis. Stropii de apă lasă urme atât pe vopsea, cât și pe geamurile și farurile mașinii atunci când se usucă și este nevoie de o nouă spălare. În ceea ce privește farurile, acestea pot fi curățate eficient cu ajutorul unui amestec de ingrediente la îndemână, care le va reda strălucirea.

Ce se întâmplă dacă ștergi farurile mașinii cu un amestec pe bază de oțet

Farurile de la mașină pot căpăta un aspect mat și tern în timp. Din cauza condițiilor de mediu, policarbonatul din care sunt făcute farurile ajunge să nu mai aibă acea strălucire și transparență pe care o avea când ai cumpărat mașina. Aspectul poate fi cauzat atât de condițiile de mediu, cât și de micile zgârieturi și fisuri care apar pe suprafața materialului.

Citește și: Ce semnificație are de fapt numărul de la mașină. Nu mulți știu asta, dar există un mesaj ascuns

Petele și imperfecțiunile pot fi îndepărtate cu ajutorul unui amestec puternic, care redă strălucirea farurilor. Urmele lăsate de ploaie sau de murdăria din trafic se curăță foarte ușor cu un amestec din ingrediente pe care oricine le are în casă.

Pune într-un vas cantități egale de: apă, bicarbonat de sodiu și oțet alb. Amestecă bine toate ingredientele, după care șterge farurile cu soluția obținută. Oțetul și bicarbonatul vor avea o reacție chimică puternică, ce va duce la formarea unei spume. Înmoaie o cârpă în soluție și șterge farurile mașinii, pentru a îndepărta urmele de murdărie.

Citește și: Cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient banal din bucătărie. Trucul genial, trebuie să-l știi

Ce mai poți curăța folosind acest amestec

Soluția este eficientă și în cazul geamurilor mașinii, nu doar pentru faruri. Cu același amestec poți șterge parbrizul, luneta și geamurile laterale ale mașinii, pentru a fi perfect curate și a le reda strălucirea.

Remediul este, de asemenea, eficient pentru a spăla geamurile și oglinzile din casă. Acesta îndepărtează urmele de praf și pe cele lăsate de ploaie pe exteriorul ferestrelor. Combinația de oțet cu bicarbonat este una foarte puternică, astfel că această soluție poate fi un detergent universal utilizat pentru a curăța mai multe suprafețe din casă și pentru a ține la distanță petele de calcar.

Citește și: Ce este Rabla Local. Cine sunt românii care pot primi bani de la stat, fără obligația de a-și cumpăra o mașină nouă

Chiuveta din bucătărie, robineții, plita cu inducție, geamul cuptorului, cuptorul cu microunde – tuturor le poți reda strălucirea cu ajutorul acestui amestec de oțet și bicarbonat, diluat cu puțină apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *