Cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient banal din bucătărie. Trucul genial, trebuie să-l știi

Metoda a fost testată cu succes de mai mulți șoferi

Scris de: Daoud Andra

07 Apr. 2023

Cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient banal din bucătărie. Trucul genial, trebuie să-l știi

Zgârieturile care apar pe caroseria mașinii sunt la ordinea zilei, indiferent cât de prudent am conduce. Se întâmplă, de multe ori, ca mașina să fie zgâriată fără să ne dăm seama și să vedem abia mai târziu semnele. Iată cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient din bucătărie. E ieftin și la îndemâna oricui, iar trucul a devenit viral pe internet.

Trucul care s-a viralizat: cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient banal

Unele culori de vopsea sunt mai pretențioase decât altele, iar micile imperfecțiuni se văd imediat. O zgârietură, chiar și mică, îl poate indispune pe proprietarul mașinii atunci când o observă. Pentru a scăpa de ea, poți apela la servicii de detailing, care au un cost pe măsură, sau poți încerca să îndepărtezi zgârietura cu ajutorul unui truc la îndemână.

Citește și: Cum elimini zgârieturile de pe parchet cu o minge de tenis. Trucul este genial

De cele mai multe ori, zgârieturile superficiale se pot îndepărta ușor, cu un ingredient pe care majoritatea oamenilor îl au în bucătărie. Este vorba despre uleiul de cocos, care este util în atât de multe situații. Acesta se va amesteca cu alcool și va fi folosit pentru a îndepărta zgârieturile de pe caroserie. Trucul s-a viralizat pe TikTok, iar mulți dintre cei care l-au încercat au confirmat că funcționează în cazul zgârieturilor de suprafață.

Cum să îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu un ingredient banal din bucătărie
Uleiul de cocos este eficient în îndepărtarea zgârieturilor de pe mașină

Cum procedezi, pas cu pas

În primul rând, trebuie să speli bine zona zgâriată, cu apă și detergent. Înmoaie o cârpă din microfibră în alcool și apoi imediat în ulei de cocos topit. Șterge vopseaua în zona în care este zgârietura, cu mișcări insistente. Vei observa cum încep să dispară urmele de pe vopsea. Dacă este nevoie, înmoaie din nou cârpa în alcool și în ulei de cocos și repetă procedura până când urmele au dispărut complet.

Citește și: Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina. Mulți șoferi greșesc, de asta apar zgârieturi pe vopsea

Trebuie menționat că acest remediu funcționează în cazul zgârieturilor superficiale. Dacă ai de-a face cu zgârieturi adânci, care au afectat vopseaua, precum cele făcute intenționat cu o cheie sau cu o șurubelniță, de exemplu, ele nu vor putea fi îndepărtate astfel.

În ceea ce privește zgârieturile din interiorul mașinii, cele care apar pe porțiunile din plastic, nu este indicat să folosești ulei de cocos, pentru că pătează. În cazul acestora, există alte metode cu eficiență dovedită. Una dintre ele presupune încălzirea suprafeței cu un uscător de păr, pentru ca materialul să devină din nou neted și să dispară zgârietura.

Citește și: Trucul rapid prin care dezgheți parbrizul mașinii. Îți va fi de mare ajutor, orice șofer trebuie să știe

De asemenea, în magazinele cu piese auto există creioane speciale pentru îndepărtarea acestor zgârieturi, precum și soluții pe bază de silicon care se folosesc în acest scop.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *