Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina. Mulți șoferi greșesc, de asta apar zgârieturi pe vopsea

Așa vei depune mai puțin efort și vei proteja și vopseaua

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2023

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina. Mulți șoferi greșesc, de asta apar zgârieturi pe vopsea

Procesul de deszăperize a mașinii le dă bătăi de cap multor șoferi iarna. Stratul de zăpadă și cel de gheață trebuie curățate complet înainte de a porni la drum. Mulți șoferi se grăbesc atunci când îndepărtează zăpada de pe mașină, pentru a pleca mai repede la drum. Care este primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina, pentru a nu zgâria vopseaua sau parbrizul.

De ce este important să deszăpezești complet mașina înainte de a porni la drum

După o noapte în care a nins, înainte de a porni la drum cu mașina, trebuie să o cureți complet de zăpadă. Mulți șoferi îndepărtează zăpada și gheața doar de pe geamuri și oglinzi și o omit pe cea de pe plafon și capotă. Acest lucru este greșit și poate fi foarte periculos. Zăpada rămasă pe mașină va zbura atunci când frânezi sau accelerezi și va ajunge fie pe parbrizul mașinii care circulă în spatele tău, fie pe propriul parbriz.

Citește și: Greșeala uriașă pe care nu trebuie să o faci când conduci pe zăpadă. Riscul este uriaș, mulți șoferi nici nu se gândesc la asta

În ambele cazuri, nu doar că va obtura vizibilitatea, dar îi poate și speria pe șoferi, care pot face manevre bruște, provocând un accident. Așadar, înainte de a pleca cu mașina pe timp de iarnă, asigură-te că ai îndepărtat în totalitate zăpada de pe ea, inclusiv cea depusă pe plafon, capotă și portbagaj.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina
Pornește căldura înainte de a deszăpezi mașina

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a deszăpezi mașina

Pentru a îndepărta zăpada și gheața de pe mașini, majoritatea șoferilor folosesc racleta și peria specială. Acestea pot lăsa urme de zgârieturi atât pe vopsea, cât și pe parbriz, dacă te grăbești și apeși insistent pentru a curăța mașina. Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a începe acțiunea de deszăpezire este să pornești mașina. Dă drumul la căldură, precum și la funcția de dezghețare a parbrizului și a lunetei.

Citește și: Trucul rapid prin care dezgheți parbrizul mașinii. Îți va fi de mare ajutor, orice șofer trebuie să știe

În acest fel, nu doar că se va face cald în mașină până când vei pleca cu ea, dar aerul cald din interior va face ca zăpada și gheața să se topească și să se îndepărteze mai ușor. În acest fel, nici nu vei mai depune așa de mult efort și nici nu riști să zgârii mașina. În ceea ce privește parbrizul, luneta și geamurile laterale, poți folosi un spray special, care topește gheața imediat și nu va mai fi nevoie să insiști cu racleta.

De asemenea, ai grijă la ștergătoare, pentru că dacă sunt înghețate se pot deteriora atunci când încerci să le cureți și tragi de ele. Cel mai bine este ca, dacă știi că urmează îngheț sau ninsoare viscolită, să ridici ștergătoarele mașinii și să le lași așa, pentru a evita să înghețe.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
8.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *