Trucul rapid prin care dezgheți parbrizul mașinii. Îți va fi de mare ajutor, orice șofer trebuie să știe

Gheața care se formează în fiecare noapte pe parbrizul mașinii este o adevărată pacoste și o pierdere de timp. Iată cum să o îndepărtezi rapid
Trucul rapid prin care dezgheți parbrizul mașinii. Îți va fi de mare ajutor, orice șofer trebuie să știe

Vremea rea de afară le dă mari bătăi de cap șoferilor. Pe lângă grija condusul în condiții grele, de iarnă, dezghețarea mașinii reprezintă un adevărat coșmar pentru aceștia. Iar gheața care se formează pe parbriz este una dintre cele mai enervante probleme, deoarece nu numai că ne face să ne pierdem timpul, dar este și dificil de îndepărtat.

Probabil că ai fost tentat de mai multe ori să pornești la drum după ce ai răzuit doar atât cât să vezi printr-o gaură mică în gheața de pe parbriz. Nu face niciodată acest lucru, deoarece riști să provoci un accident grav dacă nu vezi un vehicul sau un pieton care se apropie din lateral.

Trucul rapid prin care dezgheți parbrizul mașinii

În loc să te pui pe tine și pe ceilalți în pericol, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îndepărtezi gheața cu una dintre aceste metode rapide și eficiente.

Alcool și apă

Această metodă este foarte eficientă. Tot ce trebuie să faci este să cumperi cumperi o sticlă de alcool de 96 de grade. Iată cum trebui procedat:

Se amestecă cu apă în următoarea proporție: 2 părți de alcool la 1 parte de apă. Spre exemplu, dacă amesteci 200 de mililitri de alcool, adăugă 100 ml de apă. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează amestecul pe parbrizul autovehiculului. Alcoolul, care are un punct de îngheț mult mai scăzut decât apa, respectiv -114 grade, va topi gheața rapid.

Cu toate acestea, metoda este eficientă doar dacă stratul de gheață este subțire.

Nu uita că acest lichid nu trebuie turnat în rezervorul de lichid pentru parbriz, deoarece poți provoca o problemă gravă sau o defecțiune.

Lichid de degivrare

Pe lângă metoda cu alcool făcută în casă, poți cumpăra lichid de dezghețare special creat în acest scop.

Tot ce trebuie să faci este să torni lichidul de dezghețare pe parbriz și apoi poți îndepărta gheața cu o racletă sau o spatulă din plastic, silicon sau orice alt material care nu va zgâria geamul.

Alte metode de îndepărtare a gheții de pe mașină care sunt ineficiente sau periculoase

Cele două metode prezentate mai sus sunt, fără îndoială, cele mai eficiente și mai rapide atunci când vine vorba de îndepărtarea gheții de pe parbriz formată peste noapte.

Există însă și altele, care fie durează mai mult timp, fie pot fi periculoase pentru mașină sau pentru geam.

De exemplu, dacă pornești climatizarea după ce mașina a stat afară toată noaptea, aceasta nu se va încălzi pentru că motorul este rece. Deși va avea un oarecare efect în cele din urmă, vei pierde mult timp fără rezultate notabile. Și asta pentru că până când motorul nu se încălzește corespunzător, aerul cald nu va pătrunde prin gurile de ventilație.

Nu pune sare sau nu turna apă caldă pe parbriz! Sarea nu degivrează, dar corodează, iar apa fierbinte poate sparge geamul din cauza diferenței de temperatură.

În cazul în care stratul de gheațe este gros, nu va fi de niciun folos să acționezi ștergătoarele de parbriz. Nu vei face decât să deteriorezi cauciucul de pe ștergătoare.

Citește și: „Cum dezgheţi rapid parbrizul maşinii. Trucul a devenit viral pe TikTok

Unde să parchezi pentru a avea mai puțină gheață pe parbriz

Există de asemenea mici trucuri cu ajutorul cărora putem evita sau minimiza formarea gheții pe parbriz în funcție de locul în care lăsăm mașina peste noapte.  Și nu ne referim la parcarea într-un garaj, care este o soluție evidentă, ci la alegerea celui mai potrivit loc pe stradă (dacă este posibil să alegi).

Cu cât locul este mai senin, cu atât înghețul va fi mai sever pe timp de noapte. Acest lucru înseamnă că, dacă parchezi lângă o clădire sau un zid, chiar dacă zona de parcare nu este acoperită, stratul de gheață va fi mai puțin gros sau chiar nu va apărea deloc.

De asemenea, dacă parchezi într-o zonă cu multă vegetație sau lângă un teren, umiditatea va fi mai mare, iar temperatura va fi mai ridicată. Uneori, chiar și o mașină parcată lângă o zonă adăpostită se va trezi fără gheață pe acea parte și cu gheață pe partea dinspre drum.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
7.3 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *