Cum să dezgheți corect parbrizul mașinii iarna. Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți

Cum să dezgheți corect parbrizul mașinii iarna. Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți

Cum să dezgheți corect parbrizul mașinii iarna. Una dintre cele mai neplăcute sarcini pe care le au șoferii în diminețile de iarnă este să dezghețe parbrizul autovehiculului. Nu este tocmai o misiune ușoară, motiv pentru care mulți preferă să pornească dezburirea din mașină și să aștepte până când gheața de pe parbriz se topește. Deși nu este neapărat o metodă greșită, aceasta poate dura mult timp, iar dacă ești în întârziere cu siguranță nu te va ajuta. Iată, totuși, cum poți dezgheța corect parbrizul mașinii.

Cum să dezgheți corect parbrizul mașinii iarna

Recomandat ar fi ca în cazul în care ții mașina afară să acorperi parbrizul cu o prelată sau un carton. Dar pentru a nu fi nevoit să stai mereu în frig și pentru a evita aspectul inestetic, în cazul cartonului, ai la îndemână următoarele câteva trucuri extrem de simple.

Oțetul alb

Într-un recipient prevăzut cu pulverizator, amesteă 2/3 oțet alb și 1/3 apă. Pulverizează soluția pe fiecare dintre geamurile mașinii tale. Acest truc te va scăpa de înghețul geamurilor pentru câteva săptămâni.

Alcool

Înmoaie o cârpă în alcool de 90 de grade și apoi șterge cu ea parbrizul. Este nevoie să repeți această practică o dată la două-trei zile. Pe măsură ce stratul de gheață se subțiază, tot ce trebuie să faci este să răzuiești bucățile rămase cu o racletă specială. Acest amestec are și un alt avantaj: îți va proteja ștergătoarele.

Trucul eficient și rapid prin care poți dezgheța parbrizul cu ajutorul sării grujoase

Metoda este simplă și extrem de eficientă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci apă cu sare grunjoasă și să pulverizezi soluția salină pe parbrizul înghețat. În câteva secunde vei scăpa de îngheț. Aceast truc funcționează de fiecare dată și este sigur pentru parbriz.

De asemenea, mai poți pune sare într-o șosetă pe care să o așezi mai apoi pe parbriz. Sarea va depune o peliculă subțire care va împiedica înghețarea parbrizului.

Ceapă roșie sau cartof

Cu o seară înainte, taie o ceapă sau un cartof pe jumătate și freacă cu ea parbrizul, iar dimineața te vei putea bucura de un parbriz fără gheață.

Folie/ huse anti-îngheț

Există însă și metode costisitoare care feresc parbrizul de îngheț. În magazine se găsesc huse speciale anti-îngheț, dar pe lângă faptul că te vor face să scoți bani din buzunar, acestea mai au un dezavantaj: se pot monta doar pe parbriz.

Atenție! Mulți șoferi apelează la metode periculoase de dezghețare a parbrizului. Spre exemplu, unii consideră că dacă toarnă apă fierbinte pe parbrizul înghețat îi va ajuta. În realitate însă această metodă nu doar că nu este eficientă, apa putând îngheța din nou pe parbriz, ci adesea provocă daune. Dacă torni apă fierbine pe parbrizul înghețat ai toate șansele ca acesta să se spargă.

Citește și: „Trucul simplu pentru ca parbrizul mașinii să nu se mai aburească. Ce trebuie să faci, de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *