Trucul simplu pentru ca parbrizul mașinii să nu se mai aburească. Ce trebuie să faci, de fapt

Cum e bine să procedezi, te va ajuta enorm
Trucul simplu pentru ca parbrizul mașinii să nu se mai aburească. Ce trebuie să faci, de fapt

Trucul simplu pentru ca parbrizul mașinii să nu se mai aburească. Te-ai săturat ca parbrizul sau geamurile laterale ale mașinii să fie tot timpul aburite? Indiferent de cauza care duce la această problemă, există o soluție extrem de simplă și eficientă. Se numește „silicagel”. Iată ce trebuie să faci.

Trucul simplu pentru ca parbrizul mașinii să nu se mai aburească

Porbabil te întrebi ce legătură pot avea celebrii săculeți pe care îi găsești în cutiile cu încălțăminte nou cumpărată cu dezaburirea parbrizului mașinii. Ei bine, săculeții cu silicagel îți vor fi de mare ajutor în acest caz. Pune acești săculeți lângă parbriz și vei scăpa de problemă.

Săculeții cu silicagel pot avea mai multe întrebuințări la care, probabil, nici nu te-ai fi gândit. Gelul de siliciu are proprietatea de a absorbi umezelea și îl poți folosi în multe alte situații. Iată câteva dintre ele:

Îți salvează telefonul

Să-ți scapi telefonul în apă este, fără îndoială, unul dintre cele mai rele lucruri care i se pot întâmpla dispozitivului tău. Dar oricât de atent ai fi, accidentele se întâmplă. Și cum nu toate telefoanele smart sunt rezistente la apă, există unele metode prin care îți poți salva dispozitivul.

În astfel de cazuri, se spune că plasarea telefonului într-un recipient cu orez ajută la absorbția umidității, salvând astfel dispozitivul. Data viitoare când telefonul tău se udă, pune-l într-un recipient cu pliculețe de silicagel. Se spune că gelul absoarbe 40 la sută din greutatea sa în umiditate.

Citește și: „6 trucuri pentru a preveni ca telefonul tău mobil să consume baterie în timp ce dormi. Așa va rezista mai mult timp

Previne mucegaiul

Umiditatea nedorită poate deveni cu ușurință un teren propice pentru mucegai și bacterii. Așează săculeții de silicagel în locurile predispuse la apariția mucegaiului.

Poți pune pliculețele și în geanta de sport. Îți va păstra îmbrăcămintea și încălțămintea proaspete.

Salvează fotografiile vechi

Tehnologia ne ajută să păstrăm mult mai ușor amintirile prețioase. Dar cum rămâne cu acele fotografii clasice care tind să se deterioreze în timp? Simpla plasare a gelului de siliciu într-o cutie cu acele fotografii va ajuta la conservarea lor, ferindu-le să se lipească între ele sau să se strice.

Prelungește durata de viață a lamelor de ras

Silicagel este foarte util dacă vrei să prelungești durata de viață a lamei de ras. Pune aparatul de ras într-un recipient cu câteva pliculețe. Acestea vor absorbi umezeala, făcându-l să reziste mai mult timp.

Previne deteriorarea fardurilor

Pune câteva pliculețe de silicagel în trusa de machiaj pentru a preveni ca pudra compactă să se închege și să se strice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.8 501 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *