Actrița Camelia Mitoșeru, despre presupusa rivalitate cu Stela Popescu, la cinci ani de la decesul ”Reginei comediei”: ”Ne pupam, ne îmbrățișam, nu eram false!” EXCLUSIV

Camelia, despre decesul Stelei: ”Dacă nu locuia singură mai trăia și astăzi. Nu era încă de plecat la Dumnezeu!”

Actrița Camelia Mitoșeru (72 de ani) are amintiri de neuitat despre Stela Popescu și Cristina Stamate, fostele ei colege de la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care au încetat din viață în urmă cu cinci ani. Camelia e de părere că Stela a murit cu zile și că dacă nu ar fi locuit singură ar fi putut fi salvată. În amintirea ei, Camelia gătește adesea delicioasa plăcintă cu iaurt, rețetă pe care Stela Popescu i-o oferise în cabina de machiaj, înainte de show-urile lor de comedie.

Actrița Camelia Mitoșeru: ”Nu a existat concurență între noi”

Teatrul de revistă ”Constantin Tănase” din București a lansat vedete pe bandă. Trei mari actrițe, Camelia Mitoșeru, Cristina Stamate și Stela Popescu, erau în urmă cu 30 de ani reginele spectacolelor, umplând sălile până la refuz. Fiecare avea însă show-ul ei. A existat, oare, și o puternică rivalitate între marile artiste ale vremii? Actrița Camelia Mitoșeru, mama lui Mihai Mitoșeru, a dat timpul înapoi și și-a amintit de perioada lor de glorie, de anii când lumea făcea coadă la casa de bilete ca să le vadă pe scenă:

”Eu am fost foarte frumoasă. Făceam și gimnastică, mă mișcam tot timpul, eram nebună rău, îmi plăcea să și dansez. Eram toate superbe, și eu și Cristina Stamate și Stela Popescu. Eram toate cap de afiș, fiecare aveam spectacole diferite. La ”Boema” jucam eu și Puiu Călinescu, dar și Stela Popescu cu Alexandru Arșinel. Grădina ”Boema” avea 3.000 de locuri, cât un stadion. Jucam de marți până duminică și aveam și matineu. Apoi mă duceam la Athenee Palace, unde era barul, de aceea eram și așa de slabă, munceam mult. Nu a existat concurență între noi trei. Eu m-am bucurat din tot sufletul pentru Stela și pentru Cristina, pentru reușitele lor, dar și ele pentru mine. Ne pupam, ne îmbrățișam, nu eram false, eu le iubeam enorm, ne dădeam telefoane, ne întâlneam la restaurante, de aniversări, la mare nu era seară să nu ne vedem, după spectacole”, ne-a povestit Camelia Mitoșeru, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Camelia Mitoseru
Camelia Mitoseru

Ce i-a spus textierul Puiu Maximilian, după ce s-a însurat cu Stela Popescu

Camelia nu s-a supărat nici când Puiu Maximilian a anunțat-o că toate textele foarte bune i le va dărui Stelei Popescu, actrița cu care se căsătorise dintr-o mare iubire:

”Stela a fost în mare avantaj. Puiu era la acea vreme cel mai bun textier. La început mi-a scris doar mie, când lucram la Teatrul muzical din Galați. Apoi, după ce s-a însurat cu Stela Popescu ne-am văzut cu toții, la el acasă. M-au așteptat cu sendvișuri și cu sucuri, iar el mi-a zis: ”Camelia dragă, ție o să-ți mai scriu doar texte călduțe, căci dacă am o capsă și nu i-o dau Stelei, mă omoară!”. I-am răspuns deloc supărată: ”Da, dă-i ei!”. Ar fi fost criminal să-mi scrie mie ceva peste Stela. Stela era vedetă de când juca cu Ștefan Bănică. Apoi a început să joace cu Alexandru Arșinel, au făcut un cuplu muzical superb. Cu Sandu a avut turnee, au fost o echipă superbă, dar și prieteni de suflet”.

Deplânge decesul Stelei Popescu

Decesul Stelei Popescu, survenit pe 23 noiembrie 2017, în urma unui accident vascular cerebral, a luat prin surprindere întreaga țară. Nimeni nu se aștepta ca ea să moară atât de repede, pentru că încă era o prezență permanentă pe scenă, cu un tonus de invidiat. Camelia Mitoșeru a suferit enorm și deplânge dispariția colegei sale de scenă, care i-a fost ca o soră:

”Să știi că nu ne așteptam să moară atât de repede. A fost o mare lovitură și pentru teatrul de revistă, dar și pentru noi. Dumnezeu să o țină în dreapta lui, a fost o fată cu un suflet mare! Și ea locuia singură, așa cum stau și eu. Dacă nu locuia singură mai trăia și astăzi. Nu era încă de plecat la Dumnezeu! La vârsta asta nu e bine să stai singur. Cu toate că sunt învățată singură, dacă vine cineva să stea la mine mai mult de o seară parcă mă calcă pe nervi, apoi îmi pare rău”.

Camelia gătește și acum după o rețetă oferită de Stela Popescu:

”Era o colegă minunată și o foarte bună gospodină. Eu, Stela și Cristina ne luam rețetele de la una la alta. Cristina lansase chiar și o carte de bucate, la cabină ne dădeam rețete între noi, era o plăcere să gătim. Am o rețetă de plăcintă de la Stela, cu iaurt, în loc de brânză, o prăjitură rafinată. Din foi de plăcintă, luate din comerț, unse între ele cu unt, căci eu cu unt gătesc, nu cu margarină, iar compoziția e din iaurt gras și 8 ouă, la o găletușă de iaurt. Mai pun zahăr, vanilie, iese o bunătate!”.

Stela Popescu
Stela Popescu

Camelia Mitoșeru a scăpat din ghearele morții, după o operație de 8 ore: ”Aveam un meningiom mare cât creierul!”

Camelia Mitoșeru a suferit o complicată operație la cap, în urmă cu doi ani. Acum se simte bine și crede că vindecarea vine și dintr-o imensă doză de optimism:

”Mă simt excelent, merg și la televiziune, mă îmbrac în culori frumoase. Eu iubesc oamenii, am chef de viață, să mă țină Dumnezeu să trăiesc cât timp pot să mă servesc singură! Oamenii simt că îi iubesc. Până la vârsta mea nu m-am certat niciodată cu nimeni și dacă am avut o discuție cu vreun vecin imediat mi-am cerut scuze, știu să spun ”Iartă-mă!” și nu dușmănesc. De aceea am și scăpat cu bine la operație, pentru că sunt optimistă. Nu am avut nimic, operația a durat 8 ore, când m-am trezit eram în salon cu medicii, am deschis ochii și am întrebat: ”Gata, m-ați operat?”. Ăia și-au făcut cruce. Nu știu nimic, n-am simțit nimic, m-am culcat și m-am trezit. Nu am avut deloc emoții. Eu m-am dus din întâmplare ca să-mi fac un control, și mi-au găsit un meningiom mare cât creierul, crescuse în vreo zece ani. Nu mi-a fost frică de moarte, m-am dus râzând, râdeau și medicii”.

8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.