Adevărul a ieșit la iveală. Cum s-a apărat Simona Halep în scandalul de dopaj. Sportiva a fost în sfârșit audiată

Ce spun avocații sportivei.
Adevărul a ieșit la iveală. Cum s-a apărat Simona Halep în scandalul de dopaj. Sportiva a fost în sfârșit audiată

După mai bine de opt luni de la izbucnirea scandalului de dopaj, Simona Halep a fost în sfârșit audiată. Sportiva în vârstă de 31 de ani a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Halep a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat după participarea la US Open. Iar după mai bine de jumătate de an de la momentul respectiv, au fost identificate anumite nereguli și în pașaportul său biologic.

Cum s-a apărat Simona Halep în procesul de dopaj

Avocații Simonei Halep susțin că sportiva nu se face vinovată de acuzațiile de dopaj care i-au fost aduse. Apărătorii fostului lider WTA au motivat consumul de Roxadustat ca fiind vorba de un ”dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep,” notează ProSport.

Oficial, explicația consumului de Roxadustat vine ca urmare a contaminării unui medicament numit Evrenzo. Avocații Bogdan Stoica și Howard Jacobs susțin că sportiva nu se poate face vinovată în acest caz, întrucât nu a arătat „neglijență semnificativă”, prin eforturile depuse în vederea evitării consumului de substanțe interzise și prin faptul că medicamentul consumat nu ar fi trebuit să conțină substanța Roxadustat, conform prospectului.

Când poate primi Simona Halep verdictul

După audierea Simonei Halep, întrebarea care stă acum pe buzele tuturor este când va fi dat un verdict în acest caz. Potrivit unor surse citate de GSP, perioada în care fostul lider mondial poate afla verdictul poate varia de la câteva zile până la două săptămâni. Deși termenul din regulament este ”într-un timp rezonabil”, sportiva și-ar putea afla viitorul în tenis nu mai târziu de două săptămâni, dacă ar fi să judecăm după cutumă.

Citește și: „Și dacă Simona Halep va câștiga procesul, ea tot va fi suspendată”. Declarații bombă în scandalul de dopaj. Sportiva e devastată

Reacția ANAD după audierea Simonei Halep

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a anunțat că a participat la ședințele din 28 și 29 iunie de la Sports Resolutions, în cadrul cărora a fost audiată românca, în calitate de observator. ANAD a precizat că păstrează o poziție neutră în cazul Simonei Halep și că își rezervă dreptul de a nu oferi public niciun fel de informații legate de acest caz, pentru a păstra integritate procesului.

”În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions.

Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.

Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.

Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, se arată în comunicatul ANAD, potrivit HotNews.

Citește și: De ce jucătoarele din topul WTA nu o susțin pe Simona Halep. Incredibil ce a dezvăluit Patrick Mouratoglou. A spus tot fără ocolișuri

Unul dintre cei mai importanți sponsori a renunțat la colaborarea cu Simona Halep

Compania germană BMW a anunțat printr-un mesaj postat pe Instagram că renunță la colaborarea cu sportiva din România.

„Mulțumim, Simona Halep, pentru momentele frumoase în care am făcut echipă! Ne place să o numim echipă și nu parteneriat pentru că ai demonstrat o dată în plus că ești o persoană minunată atât în teren, cât și în afara acestuia. Acum, odată cu finalul acestui proiect, te îmbrățișăm cu drag și așteptăm cu nerăbdare viitorul și posibilele momente memorabile pe care le vom putea clădi împreună”, este anunțul făcut pe contul oficial BMW Automobile Bavaria, potrivit sursei citate.

Chiar și după renunțarea la colaborare a celor de la BMW, Simona Halep se bucură în continuare de o listă însemnată de sponsori. Printre cei mai importanți se numără Nike, Wilson, Hublot, Rexona, Dedeman și Banca Transilvania.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
6.8 92 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *