„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul, ea tot va fi suspendată”. Declarații bombă în scandalul de dopaj. Sportiva e devastată

Ce prevede, de fapt, regulamentul
Și dacă Simona Halep va câștiga procesul, ea tot va fi suspendată. Declarații bombă în scandalul de dopaj. Sportiva e devastată

Simona Halep a devenit din ce în ce mai activă în ceea ce privește declarațiile despre procesul în care este acuzată de dopaj. Celebra sportivă se află într-o situație dificilă și își dorește să demonstreze că este nevinovată. Chiar și așa, Ben Rothenberg, cunoscutul jurnalist de la New York Times, care s-a ocupat de cazul Simonei Halep, spune că și dacă va câștiga lucrurile nu se vor schimba 100% instant.

Ce s-ar putea întâmpla cu Simona Halep dacă își dovedește nevinovăția

Ben Rothenberg, jurnalist la New York Times, susține că Simona Halep ar rămâne tot suspendată timp de un an chiar dacă se va demonstra că nu este vinovată, ci că a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă.

„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul în care anunță că nu a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă, ea tot va fi suspendată cel puțin un an. Asta ar însemna că, și dacă s-ar fi judecat mai devreme, ea oricum nu ar fi jucat tenis acum”, a transmis Ben Rothenberg.

Astfel, în scenariul în care Simona Halep va demonstra că a fost victima contaminării și că substanța Roxadustat a ajuns în corpul ei fără voia sa, regulamentul prevede o suspendare de un an. Asta înseamnă că ar putea reveni în circuit în cel mai fericit caz abia în luna octombrie, ratând astfel toate Grand Slamurile din acest an.

Vezi și – Detaliul făcut public Patrick Mouratoglou, în procesul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva e la pământ: „Mă distrug”

Simona Halep, strigăt de disperare: „Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată”

Simona Halep a scris zilele trecute un mesaj pe Instagram. Astfel a anunțat că procesul în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

”Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv.
Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni.

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale.

Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’. Simona”, a scris Simona Halep.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
5.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *