Detaliul făcut public de Patrick Mouratoglou, în procesul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva e la pământ: „Mă distrug”

Detaliul făcut public de Patrick Mouratoglou, în procesul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva e la pământ: Mă distrug

Simona Halep este în război total cu Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) după ce, la solicitarea acesteia, audierea programată inițial pe 28 mai a fost amânată din nouă. Este a treia amânare în procesul de dopaj al Simonei Halep. Românca este susținută incusiv de antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Francezul a transmis și el un nou mesaj acuzator la adresa ITIA.

Detaliul făcut public de Patrick Mouratoglou, în procesul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a transmis un nou mesaj miercuri seară în care își exprimă profunda dezamăgire față de tratamentul la care este supusă din partea ITIA. Jucătoarea română spune că în urma amânărilor repetate solicitate de Angenție, nu doar că nu poate participa la turnee oficiale, lucru care îi aduce pierderi importante de puncte în clasamentul WTA, ci îi sunt afectate atât reputația, cât și psihicul.

„Din nou, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună! Aştept să fiu judecată din octombrie 2022. În decembrie, am putut în sfârşit, datorită experţilor, să arăt că lotul suplimentului pe care le foloseam era contaminat, ceea ce a dus la controlul cu rezultat pozitiv.

Am cerut, după cum prevăd regulile legate de antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, este scris în regulamente! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Negându-mi dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent.

Nepermiţându-mi participarea la niciun turneu timp de opt luni. Acum ştiu că voi avea ratate Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ca să nu spun că voi avea pierdute toate punctele şi clasarea. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă şi nici măcar nu mai menţionez consecinţele pentru sănătatea mea mentală.

Această lipsă de respect a ITF (ITIA) faţă de regulamente în ceea ce priveşte audierea rapidă la care am dreptul este o lipsă de respect atât de mare încât nu mai am cuvinte…

‘Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată’

Simona”, este mesajul postat de fostul lider WTA în social media.

Patrick Mouratoglou a răspuns la mesajul postat de Simona Halep pe rețelele de socializare spunând că modul cum se comportă ITIA în cazul său este unul rușionos.

„ITF continuă să se comporte la fel de rău ca de la început. Este o rușine pentru sportul nostru!

Citește și: Cine este Karen Moorhouse, șefa ITIA, femeia de care depinde soarta Simonei Halep în cazul de dopaj. Scandalul uriaș în care a fost implicată

Cum motiveză ITIA solicitarea de amânare a audierii Simonei Halep

ITIA consideră că era necesară o nouă amânare a audierii sportivei române, pentru ca ambele cazuri de dopaj în care este implicată Simona Halep – cel în care a fost depistată cu Roxadustat și neregulile identificate în pașaportul biologic al sportivei – să poată fi judecate simultan.

„Am cerut ca ambele spețe să fie judecate împreună, pentru a evita să avem foarte multe înfățișări. Pentru a face asta, dorim să le oferim tuturor părților, inclusiv tribunalului independent, timp suficient pentru a analiza materialele semnificative care au legătură cu ultima acuzație.

Până la urmă, este o decizie pe care o va lua tribunalul independent. Doamna Halep, de asemenea, are ocazia să-și prezinte argumentele”, se arată în comunicatul agenției.

Citește și: De ce jucătoarele din topul WTA nu o susțin pe Simona Halep. Incredibil ce a dezvăluit Patrick Mouratoglou. A spus tot fără ocolișuri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
4 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *