Cine este Karen Moorhouse, șefa ITIA, femeia de care depinde soarta Simonei Halep în cazul de dopaj. Scandalul uriaș în care a fost implicată

Se află la conducerea ITIA de câteva luni

Scris de: Daoud Andra

24 May. 2023

Cine este Karen Moorhouse, șefa ITIA, femeia de care depinde soarta Simonei Halep în cazul de dopaj. Scandalul uriaș în care a fost implicată

Simona Halep ar fi trebuit să aibă prima audiere în scandalul de dopaj pe data de 28 mai, însă procesul a fost amânat pentru a treia oară. Sportiva acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) că tărăgănează lucrurile și este revoltată de decizie. Karen Moorhouse este șefa ITIA și femeia de care depinde soarta Simonei Halep. Ea a venit recent la cârma instituției, iar în trecut s-a confruntat cu acuzații serioase.

Karen Moorhouse, șefa ITIA, implicată într-un scandal de corupție

ITIA a amânat pentru a treia oară procesul Simonei Halep, pe motiv că vrea să judece ambele spețe într-un singur proces. Sportiva este acuzată de dopaj și de nereguli în pașaportul biologic, fiind suspendată din octombrie 2022. Agenția a mai dat până acum alte două amânări, explicația fiind că tribunalul are nevoie de timp pentru a analiza toate probele puse la dispoziție.

Citește și: De ce nu a fost judecată Simona Halep până acum în cazul de dopaj. Ilie Năstase face mărturisiri importante: “De asta au amânat-o de atâtea ori”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) este condusă de o femeie pe nume Karen Moorhouse, specializată în rugby. Ea se află la cârma ITIA din februarie 2023, însă în trecut a ocupat timp de 14 ani postul de șef al Ligii de Rugby din Marea Britanie. În acea perioadă a fost implicată într-un scandal de corupție și conflict de interese. În timp ce se afla la conducerea Ligii de Rugby, și-a dat acordul ca echipa Bradford Bulls să fie preluată de o companie la care era acționar și un fost șef al Ligii.

Citește și: Ce este pașaportul biologic al unui sportiv. Regulile antidoping pe care le-ar fi încălcat Simona Halep

Simona Halep, în doliu
Simona Halep a primit o nouă amânare în proces

Simona Halep, revoltată de noua amânare

La începutul săptămânii, Simona Halep a primit vestea că audierea ei nu va avea loc pe 28 mai, așa cum era programată, și că procesul s-a amânat din nou. Sportiva s-a arătat revoltată de decizie și a transmis un mesaj tranșant, prin intermediul rețelelor de socializare.

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA ‘rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă’, în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară”, a anunţat Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare.

Citește și: De ce jucătoarele din topul WTA nu o susțin pe Simona Halep. Incredibil ce a dezvăluit Patrick Mouratoglou. A spus tot fără ocolișuri

„ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat audierea şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne. Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele.”, a adăugat jucătoarea de tenis.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la substanța numită Roxadustat, în timpul testelor anti-doping efectuate la US Open 2022. Rezultatul analizelor a venit în octombrie 2022 și de atunci sportiva este suspendată provizoriu. Cazul ei este judecat de către Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, specializat în astfel de procese.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
4.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *