Adevărul despre averea Elenei Udrea. Câţi bani are în conturi, de fapt

Elena Udrea este în atenţia tuturor după ce a fugit din ţară înainte ca judecătorii să anunţe sentinţa ei în dosarul Gala Bute.
Adevărul despre averea Elenei Udrea. Câţi bani are în conturi, de fapt

Adevărul despre averea Elenei Udrea a ieşit la iveală. Fostul politician trece prin cea mai grea perioadă a vieții sale, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. În plus, Udrea va trebui să achite sume uriaşe drept despăgubiri.

Adevărul despre averea Elenei Udrea. Sumele pe care le are în conturi

Instanța supremă a condamnat-o, joi, pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, decizia fiind irevocabilă. Fostul ministru al Turismului a fugit din țară înainte cu câteva ore de pronunțarea hotărârii, dar a fost prinsă de autoritățile bulgare în Vama Kulata. Ea va rămâne în continuare în Bulgaria până la finalizarea procedurilor de extrădare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Udrea va trebui să plătească sume colosale sub formă de despăgubiri. Instanța a decis să achite aproximativ 3 milioane de euro (8.116.800 lei) către Autoritatea Naţională pentru Turism, 600.000 de euro martorului Corin Boian și 300.000 de euro martorului Adrian Gărean. În plus, judecătorii au decis să îi fie confiscate în folosul statului sumele de 695.367 lei şi 296.076 lei, potrivit ziare.com.

Chiar dacă sumele sunt uriașe, Elena Udrea pare să aibă de unde să plătească. Fostul ministru al Turismului a fost întotdeauna adepta unui stil de viață opulent, etalându-și de câte ori avea ocazia obiectele vestimentare, bijuteriile și gențile scumpe.

Cum arată ultima declarație de avere a fostului politician

Din declarațiile de avere ale Elenei Udrea se poate vedea că a trăit mai mereu pe picior mare. Ultima declarație de avere pe care a completat-o „Blonda de la Cotroceni” a fost în 2017, pentru anul fiscal 2016, când deținea funcția de deputat.

Atunci avea în proprietate patru terenuri intravilane în București, cu o suprafață totală de aproximativ un hectar, patru terenuri agricole în județul Călărași, cu o suprafață totală de circa 41 de hectare și un imobil în București de 635 de metri pătrați suprafață construită.

Deținea, de asemenea, două mașini: un Fiat 500 fabricat în 2012 și un Mercedes fabricat în 2005, notează sursa citată. În plus, Udrea avea bijuterii în valoare de 100.000 de euro.

De asemenea, fostul ministru al Turismului avea investiții și împrumuturi acordate după cum reiese din imagine:

Elena Udrea înregistra câștiguri anuale de pe urma funcției de deputat de 38.917 lei. În plus primea suma de aproximativ 142.000 de lei în urma închirierii unui imobil.

A mințit Elena Udrea în declarația de avere?

Averea Elenei Udrea a fost însă luată la puricat de procurorii anticorupție. Potrivit rechizitoriului, în declarațiile de avere aferente anului 2010 ale fostei deputate „nu apar mențiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizica Dorin Cocos (n.r. – fostul soț al Elenei Udrea), deși Udrea Elena declara încasarea de dividende de la aceasta societate”

„Având în vedere obligația legală de a-și declara averea, faptul că, în perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora”, se mai arată în rechizitoriu.

În 2014, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în privința sumelor declarate de Elena Udrea și au constatat că aceasta a cheltuit mult mai mulți bani față de veniturile pe care le avea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.7 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *