Afacerea cu care Cristina Bălan și soțul ei au dat lovitura: „Nu mai facem față. La noi timpul este extrem de limitat” VIDEO EXCLUSIV

Cristina Bălan: „Viața noastră nu este doar roz și nu este doar cu zâmbete”

Cristina Bălan se numără printre acele persoane pentru care nu există sintagma „nu se poate” și nici nu simte în vreo clipă că a ajuns la epuizare. Zilnic, ea și familia ei au tot felul de activități, care poate pentru mulți ar părea imposibil de realizat. Într-un interviu exclusiv pentru ego.ro, Cristina Bălan ne-a dezvăluit ce planuri de viitor are, planuri care nu vizează doar familia, ci și pe alți membri ai comunității.

Cristina Bălan și soțul ei se implică trup și suflet în afacerea cu căsuțe din lemn

În ciuda faptului că au existat persoane care i-au stigmatizat și i-au acuzat de faptul că trăiesc din ajutorul social acordat aparținătorilor persoanelor cu dizabilități grave, Cristina și Gabriel Bălan au învățat să blocheze energiile negative și să se concentreze doar pe propria familie. Așa că, atunci când nu sunt la terapie cu gemenii Matei și Luca, cei patru construiesc căsuțe din lemn, pe care mai apoi le dau spre vânzare.

„Eu în primul rând scot niște șipci din lemn, pregătesc pentru căsuțe, apoi tai căsuțele, le șlefuiesc să nu aibă niciun fel de colțișor pentru că majoritatea căsuțelor noastre se duc către copii mici în general și căutăm să nu se rănească sau ceva. Urmează baza de culoare dată de copiii noștri, de picii noștri, și apoi Cristina este „piticul chinez” care se ocupă detaliile finale. Ea are răbdarea cea mai mare din casa noastră la detalii din casa noastră”, ne-a declarat Gabriel Bălan, completat de soția lui.

Citește și: Cristina Bălan a luptat să schimbe sistemul de dragul gemenilor săi. „Am pus umărul la schimbarea unei legi care ne cam încurca”. Ce a spus despre cel de-al treilea copil VIDEO EXCLUSIV

„Ca fetele. Asta e diferența dintre băieți și fete. Serios acum”, ne-a povestit și artista despre rolul ei în realizarea căsuțelor din lemn, mărturisind că este extrem de mândră de soțul ei care s-a dovedit a fi extrem de isusit la tot felul de munci.

„Este foarte priceput la atât de multe lucruri că nici nu știu acum să le enumăr. În casă a făcut poartă, face inclusiv la veranda, avem acum în proiect să închidă veranda, a făcut uși, a pus parchetul în casă. Deci nu știu ce nu a mai făcut. Repară și centrală, instalații, și tot. Cine vrea să apeleze la serviciile lui să știe că nu am cum să-l împrumut. Să vină cu obiectele la noi acasă”.

„Timpul este extrem de limitat”

Din fericire, proiectul cu căsuțele din lemn s-a dovedit a fi un real succes încă de la prima postare pe rețelele de socializare, însă din păcate timpul de lucru la ele este limitat, cu atât mai mult cu cât în familia lor a venit un nou membru, iar acum toată atenția se îndreaptă asupra bebelușului.

„Încă avem o grămadă de mesaje la care nu am apucat să răspundem. Nu mai facem față. La noi timpul este extrem de limitat, să nu spun inexistent, putem să ne ocupăm doar seara după ce culcăm picii, iar asta înseamnă undeva de la un 21:00, în varianta bună, până spre un 24:00, și de cele mai multe ori după ce adorm ei cam adormim și noi. Chiar dacă nu adormim la propriu, dar suntem un pic trași pe dreapta de oboseală”, ne-a mai spus Gabriel Bălan.

Cristina Bălan și soțul ei se gândesc și la nevoile altor copii (4)
Cristina Bălan, soțul ei și gemenii lor

„Ne dorim să înființăm chiar un centru de activități și dezvoltare personală”

Cei doi soți au fost un exemplu de curaj, asumare și mai ales implicare maximă de când au renunțat la toate activitățile lor și s-au dedicat în exclusivitate creșterii gemenilor Matei și Luca, care au avut nevoie de o atenție deosebită încă de la naștere. Din acest motiv, mulți părinți aflați în aceeași situație le-au cerut ajutorul și chiar le-au sugerat în repetate rânduri să le permită să ia parte la activitățile pe care ei le au cu Matei și Luca.

„Ne-am gândit la multe, dar după cum spuneam timpul este aproape inexistent. 90% din timp noi suntem pe drum către sau dinspre terapie, terapii, etc, și nu avem timp. Idei avem și dorințe multe”, a povestit Grabriel pentru EGO.ro, completat de soția lui:

„Plus că și acasă mai sunt de făcut o grămadă de lucruri casnice. Copiii trebuie să mănânce, trebuie îngrijiți, trebuie să facă lecții, trebuie să facă activități de tot felul pentru a-i ajuta să progreseze. Sigur că un atelier este o activitate foarte bună, dar trebuie organizare. Nu merge chiar așa să chemi câțiva copii și gata. Trebuie să le dai exact ce trebuie făcut”.

Cu toate acestea, nu au renunțat la ideea de a avea un centru educativ și de dezvoltare personală, însă ceea ce îi sperie foarte tare este refuzul din partea instituțiilor care se ocupă cu acordarea avizelor de funcționare.

„Noi ne-am dorit și nu am renunțat la acest gând, această idee, dorință, dar este destul de dificil și de aceea momentan am pus așa în cui. Ne dorim să înființăm chiar un centru de activități și dezvoltare personală. Din păcate dincolo de aspectul financiar care să zicem că ar fi mai ușor de rezolvat, birocrația este destul complexă, ca să folosesc un termen mai drăguț”, ne-a mai declarat soțul artistei, însă Cristina asigură că la un moment dat acest vor îndeplini și acest vis și vor avea propriul lor centru de activități, deschis pentru oricine vrea să le treacă pragul.

„Este cumva fix extrapolarea titului cărții „1% mai bun”(n.r. carte pentru care a scris cuvântul înainte) Cam despre asta este vorba, de a face acel metru în plus de fiecare dată. Când am zis că nu mai putem, am mai găsit un pic de putut prin buzunare, pe ici colo”.

„Viața noastră nu este doar roz și nu este doar cu zâmbete”

Totuși, acest plan nu poate fi pus în practică în viitorul cel mai apropiat căci în viața lor a apărut Nadeea Sofia, iar în clipa de față lucrurile s-au schimbat un pic în familia lor. Chiar dacă gemenii s-au atașat de surioara lor încă de când era în pântece și abia așteptau să o vadă, asta nu înseamnă că au trecut de perioada în care vor în continuare atenție din partea părinților.

„Viața noastră nu este doar roz și nu este doar cu zâmbete, mai avem și „nu vreau”, mai avem și „lasă-mă în pace”, mai avem și „taci”, mai avem și atitudini din astea. Uneori avem răbdare, alteori o pierdem, o recăpătăm, respirăm și mergem mai departe. La fel ca orice părinte până la urmă că nu doar noi ne lovim de provocări”, a mărturisit Cristina Bălan pentru EGO.ro.

Asemenea copiilor din noua generație, Matei și Luca au ajuns la vârsta la care încep să dea semne că se apropie de etapa adolescentină și de toate schimbările care vin o dată cu ea.

„Ai noștri deja au intrat în preadolescență. E ok”, a dezvăluit amuzat Gabriel, completat de soția lui. „Au fost și prematuri, deci sunt și prematuri în sensul acesta, preadolescentin”, a completat Cristina Bălan pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *